Signnieuws

Avery Dennison Graphics Solutions Europe is een strategisch partnerschap aangegaan met Lampe Textiles in Tielt (België). Dit houdt in dat  Avery Dennison de enige distributeur wordt van Squid zelfklevend (raam)textiel aan de grafische industrie in Europa (EMENA).

De innovatieve Squid windowfilms zijn vanaf september 2020 beschikbaar voor klanten van Avery Dennison. Het speciale zelfklevende raamtextiel is hitte- en vochtbestendig, biedt bescherming tegen de zon en kan gemakkelijk op glazen oppervlakken worden aangebracht.

Nieuwe ontwerpmogelijkheden

Nieuwe ontwerpmogelijkheden met Squid.

Volgens Alessandro Sacchi van Avery Dennison Graphics Solutions Europe geeft deze samenwerking met Lampe Textiles klanten toegang geeft tot een belangrijke innovatie op het gebied van architecturale glasfolies.“Avery Dennison heeft een zeer uitgebreid – en groeiend – assortiment raamfolies ontwikkeld, voor architectonische, winkel- en voertuigtoepassingen. Deze nieuwste toevoeging aan ons portfolio is de allereerste stof die ook dienst doet als zelfklevend gordijn. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor interieurontwerpers en architecten en is een uitstekend alternatief voor conventionele films of vitrages.”

Zes kleuren

Woven Squid textiel heeft een linnen look en is bedrukbaar. Het biedt woningen, kantoren en hotels een zachte, minimalistische en elegante uitstraling en is verkrijgbaar in zes kleuren (Chalk, Bone, Oak, Ash, Rock en Coal). Afhankelijk van de kleur filtert de film tussen 25 en 36 procent van de zonne-energie, voor koelere ruimtes in de zomer.

Een eerste stap

Volgens Johan Bonner, directeur van Squid, zijn Avery Dennison en Lampe Textiles door de samenwerking in staat om een ​​beslissend aandeel te verwerven in de markt van digitaal geprinte interieurdecoraties: “Deze nieuwe strategische samenwerking – een eerste stap – betekent dat architecten en ontwerpers kunnen rekenen op gemakkelijke toegang tot innovatieve en hoogwaardige producten voor interieurontwerp, samen met uitstekende productie- en installatiepartners. Door de distributie van Squid in EMENA over te nemen, zal Avery Dennison het potentieel van deze innovatieve Squid-producten uitbreiden.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.