Signnieuws

De aangifte inkomstenbelasting is voor veel ondernemers een behoorlijke klus, en je moet extra opletten als je in 2020 gebruik maakte van coronaregelingen. Om ondernemers op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Aangifte doen van inkomstenbelasting is voor veel ondernemers een flinke klus.

2020 was voor veel ondernemers een bijzonder jaar. “Daarom helpen we ondernemers extra op weg,” zegt Fred Thielemans, fiscaal jurist bij de Belastingdienst. “Wie op onze website kijkt, vindt daar de informatie en een checklist die nodig zijn om de aangifte voor 8 mei juist en volledig in te vullen.” Hieronder een aantal tips van de Belastingdienst.

Doe de OndernemersCheck

Als je ‘ondernemer bent voor de inkomstenbelasting’ kun je bij het invullen van de aangifte gebruikmaken van een aantal regelingen en aftrekposten die belastingvoordeel opleveren, zoals de zelfstandigenaftrek. Ondernemers die twijfelen of zij door de Belastingdienst als ondernemer worden gezien, kunnen de OndernemersCheck invullen.

Coronaregelingen

Voor veel ondernemers zijn de verschillende financiële coronaregelingen van belang. Maakte jouw bedrijf in 2020 gebruik van coronaregelingen zoals de TVL of TOGS? Let dan op dat je sommige tegemoetkomingen zelf in de aangifte inkomstenbelasting moet vermelden, andere zijn vooraf ingevuld.

Zakelijke kosten aftrekken

In het algemeen geldt: zakelijke kosten kun je aftrekken, privékosten niet. Veel ondernemers werkten in 2020 thuis. Daarom verwacht de Belastingdienst vragen over het aftrekken van zakelijke kosten voor thuiswerken. Sommige kosten zijn aftrekbaar, bijvoorbeeld als het gaat om kleine kantoorartikelen en zakelijke telefoongesprekken. Op de website van de Belastingdienst vind je een overzicht met aftrekposten voor ondernemers.

De Belastingdienst verwacht extra vragen over het aftrekken van zakelijke kosten voor thuiswerken.

Goede voorbereiding

Het invullen van de belastingaangifte vraagt om een goede voorbereiding. Om ondernemers hierbij te helpen heeft de Belastingdienst de aangiftechecklist voor ondernemers met zes checks, die helpen bij een soepele, goede en volledige aangifte.

Kom je er niet uit, of is jouw financiële kennis niet optimaal? Dan kun je de belastingaangifte uitbesteden, bijvoorbeeld aan een fiscaal dienstverlener of een belastingconsulent. Wacht niet te lang, want de deadline van 8 mei voor het indienen van de aangifte of het aanvragen van uitstel voor het doen van aangifte blijft gelden.

Ga voor meer informatie naar belastingdienst.nl/ondernemers.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Duurzamer produceren?

Wilt u duurzamer produceren, maar weet u niet hoe te beginnen?
Volg onze online kennissessie 'Duurzaam omschakelen met verwisselbare media''.
Een initiatief van PIXIA B.V. i.s.m. Sign+ Magazine, Probo.nl en Van As.

Woensdag 26 mei | Deelname is gratis