Signnieuws

Op Times Square in New York is sinds kort een spectaculair billboard van Coca-Cola te zien. Een 3D billboard over zes verdiepingen, bestaande uit 1.760 bewegende ledschermen, met bijpassende choreografie.

Bijna 100 jaar nadat Coca-Cola haar eerste sign op Times Square installeerde (in 1920), is nu een robotic 3D billboard geplaatst. Een technisch hoogstandje.

Extra dimensie

Het billboard heeft een afmeting van 20,7 bij 12,8 meter en bestaat uit 1.715 bewegende en 245 statische led-kubussen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, zodat verschillende vormen ontstaan en aan het billboard letterlijk en figuurlijk een extra dimensie wordt toegevoegd. Elke kubus kan 1,52 meter naar voren komen.

Records

Guinness World Records heeft het billboard van Coca-Cola beloond met twee record-titels: Grootste 3D robotic billboard en het eerste 3D robotic billboard.

Vier jaar aan ontwerp, productie en testen met veel partnerpartijen ging vooraf aan de lancering van het billboard in augustus. Het billboard draait 24 uur per dag en heeft een playlist, aangepast aan verschillende doelgroepen en momenten van de dag.

In onderstaande video is het effect goed te zien.

3D Coke Sign in Times Square from Loren Brinton on Vimeo.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.