Signnieuws

Tegelijk met de verbouwing van de Grote Zaal van concert- en congrescentrum De Doelen in Rotterdam is de volledige bewegwijzering vernieuwd. Mijksenaar ontwierp en Dehullu Sign Systems zorgde voor de uitvoering.

De vormgeving van de borden is gebaseerd op de plattegrond van de Grote Zaal. In kort tijdsbestek zijn 240 bewegwijzeringelementen in gespoten MDF en arcylaat geproduceerd en aangebracht.

Half jaar
In zes maanden tijd is het gehele project gerealiseerd. Daarin zijn routing en ontwerp bepaald en maatwerkelementen geproduceerd en gemonteerd. Mijksenaar heeft een statisch systeem ontworpen waarmee de bezoeker alle zalen en faciliteiten snel en eenvoudig kan vinden. Verwijzingen zijn goed leesbaar weergegeven en faciliteiten als garderobe en toiletten zijn in stijlvolle pictogrammen afgebeeld. De Doelen zelf is tevreden en geeft aan dat de nieuwe bewegwijzering duidelijk en opvallend is en goed past in het gebouw.

Interne samenwerking
De 240 bewegwijzeringselementen variëren in grootte van 1200×1000 mm tot 60×300 mm. Vanwege het aantal en de uiteenlopende maatvoering vergde de detaillering een aanzienlijke voorbereidingstijd. Dankzij een goede samenwerking tussen de afdelingen interieurbouw en bewegwijzering van Dehullu en een strakke planning was het gehele project gereed voor de opening.

Plattegrond basis huisstijl
De Doelen is een gebouw met vier entrees en wordt zeer flexibel gebruikt. In het gebouw wordt van meerdere routes gebruik gemaakt. Vindbaarheid en een duidelijke routing zijn dus essentieel. Om het aantal verwijzingen overzichtelijk te houden is het gebouw ingedeeld in drie kwartieren, rond de belangrijkste zaal in dat gedeelte. De plattegrond van de Grote Zaal is de basis van alle huisstijldragers. Een duurzaam ontwerp dat bij De Doelen past. De gekozen roodtinten sluiten goed aan bij de inrichting van het gebouw en de huisstijl van De Doelen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.