Signnieuws

Sign2Com, de Belgische vakbeurs voor visuele communicatie, trok in drie dagen in totaal 3.561 bezoekers. Een fractie minder dan de vorige editie in 2014. Toen wisten in totaal 3.591 bezoekers de weg naar Kortrijk te vinden.

sign2com_2016-a

Exhibition Manager Peter Vanbrackel, die vanwege een groter aantal standhouders stiekem had gehoopt op meer bezoekers dan in 2014, is toch tevreden. “Als we kijken naar de stabiele cijfers qua bezoekersaantallen over de verschillende jaren heen (de vorige edities in 2012 en 2010 kenden volgens de organisatie respectievelijk 3.569 en 3.554 bezoekers, red.) dan heeft Sign2Com zich bewezen als een vaste waarde in het beurslandschap. Zeker als we in ogenschouw nemen dat de zondag, de vorige editie de drukste dag van de beurs, werd gekenmerkt door schitterend nazomerweer.”

sign2com_2016-b
Nautasign stond voor het eerst op Sign2Com.

Dit was inderdaad terug te zien in het aantal bezoekers op zondag. Kwamen in 2014 op zondag 1.263 personen naar de vakbeurs, nu bleef de teller steken op 1.135. De maandag was met 1.351 bezoekers nagenoeg gelijk aan die in 2014 (1.360), maar het verlies in de eerste twee dagen werd gecompenseerd door de dinsdag met 1.075 bezoekers (tegen 968 in 2014).

 

Mutoh ValueJet 1638 UH printer bij Papyrus.
Mutoh ValueJet 1638 UH printer bij Papyrus.

Goede zaken

Belangrijker dan de aantallen noemt Vanbrackel de gemiddelde kwaliteit van de bezoekers, die volgens hem hoog was. “Deze feedback hebben we van tal van standhouders gehad. Het is niet alleen een contactbeurs, er zijn ook goede zaken gedaan.” Zo werd op de stand van Papyrus de eerste Mutoh ValueJet 1638 UH printer (CMYK + lak + wit) in Europa verkocht aan I Perfect sprl in Mont St. Guibert.

Maar er waren ook andere Europese primeurs. Zo waren op de stand van Dimix voor het eerst de Mimaki UJF-3042MkII en UJF-6042MkII desktop vlakbed printers te bewonderen. Deze toestellen gelden als opvolger voor de modellen UJF3042HG en UJF6042 en kunnen objecten bedrukken tot 153 mm dikte.

sign2com_2016-d
Ledsticker van Lightplate bij PantoonBenes.

Ledsticker

Bij PantoonBenes werd zelfs gerept van een ‘wereldprimeur’. De door haar getoonde Ledsticker, een product van Lightplate, wordt in de Benelux exclusief vertegenwoordigd door PantoonBenes en Tripa. Deze zelfklevende folie kan in elke vorm worden gesneden en zorgt ervoor dat het licht, dat middels een ledstrip aan de zijkant van een (plexi)glas plaat van minimaal 3 mm dikte is bevestigd, egaal naar voren straalt. De toepassingsmogelijkheden zijn legio. De folie is verkrijgbaar in 6 verschillende afmetingen van 30 tot en met 150 cm en is per strekkende meter leverbaar.

sign2com_2016-f
Leaf-stand van Igepa-Sagam.

Kritische geluiden

Kritische geluiden waren er ook. Zo waren meerdere standhouders niet erg gecharmeerd van de actie van Igepa-Sagam, die een piepkleine stand had betrokken onder de exposantennaam Leaf. Dit verwees naar het triple blonde bier dat in de als kroeg ingerichte stand werd geschonken en ook zal vloeien tijdens hun open deur dagen in oktober. De pijn zat ‘m vooral in de begeleidende tekst op het voucher voor een gratis testpakket: ‘Alvorens vandaag definitief te beslissen over uw nieuwe investering, kom eerst langs tijdens op onze opendeurdagen.’ Een geërgerde standhouder: “Daarmee neem je een beurs als Sign2Com, en distributeurs die echt werk van hun deelname hebben gemaakt en hier zaken hopen te doen, niet serieus.”

sign2com_2016-hStemmen

Ook op de stand van Sign+ Magazine was het drie dagen lang gezellig druk, met veel bezoekers die een stem uitbrachten op hun favoriete project voor de Sign+ Award 2016. In totaal werden op de beursvloer 476 geldige stemmen uitgebracht. De meningen waren zeer verdeeld, dus het wordt spannend welk project uiteindelijk als Publieksfavoriet eindigt. Stemmen kan overigens ook nog online.

In Sign+ Magazine nummer 7, die in oktober verschijnt, volgt een uitgebreide nabeschouwing van deze beurs.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.