Signnieuws

De vakgroep SignTechniek organiseert op 15 maart een bijeenkomst over Neontechniek. Locatie is de Evenementenhal Gorinchem. Het bijwonen van deze bijeenkomst kan daardoor worden gecombineerd met een bezoek aan de Sign & Print Expo.

Neon kan zowel de signmaker als zijn opdrachtgever toegevoegde waarde bieden door de unieke kenmerken en mogelijkheden van deze lichtbron. Op deze archieffoto is glasblazer Wouter de Bruijn bezig met de beoefening van zijn vak.

Het is tegenwoordig vaak led wat de klok slaat in de lichtreclamewereld, maar dit wil niet zeggen dat de rol van neon is uitgespeeld. Voor een deel van de vraag van opdrachtgevers naar lichtreclame is neon nog steeds de meest geëigende oplossing. En ook andere deelmarkten nemen graag kennis van de ins en outs van neontechniek. Denk daarbij aan bedrijven die algemene verlichting toepassen, maar ook de kunstwereld.

Programma

Vandaar dat de Vakgroep SignTechniek van Techniek Nederland een speciale bijeenkomst over Neontechniek organiseert. Er wordt een gevarieerd programma geboden, met onder andere de volgende sprekers:

  • Opening door Robert John van Burg – Vakgroep SignTechniek
  • Hubert de Veer, expert, over neontechniek en ins en outs
  • Wouter de Bruijn, glasblazer, over zijn vak met praktijkvoorstelling
  • Hubert de Veer, neon in een praktijkopstelling
  • Tamar Frank, kunstenares met neon in haar wereld

De bijeenkomst over Neontechniek vindt op woensdag 15 maart plaats van 10.00 tot 13.00 uur en wordt afgesloten met een lunch. Daarna kunnen deelnemers op eigen houtje de beursvloer op gaan om de vakbeurs Sign & Print Expo te bezoeken. Deze vakbeurs vindt van 14 tot en met 16 maart plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Aanmelden

De Vakcommissie SignTechniek organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met LDA (Lighting Design Academy). De bijeenkomst is kosteloos te bezoeken, zowel voor leden van Techniek Nederland als andere partijen.

Aanmelden (je mag eventueel ook collega of relatie meenemen) kan via deze link.

Graag in het aanmeldproces aangeven of je ook de beurs wilt bezoeken. Nadat dit bij het aanmelden kenbaar is gemaakt, zorgt de organisatie van de Neondag ervoor dat je gratis toegang krijgt tot de beursvloer. Voor meer informatie over Sign & Print Expo klik hier.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.