Signnieuws

In opdracht van de gemeente Leiden heeft Jilleba glas in lood uit Leiden een zogenaamd wapenraam gemaakt waarbij ambacht en nieuwe techniek zijn gecombineerd.

Bij elke vertrekkende burgemeester, in dit geval Wolter Lemstra, wordt in het stadhuis een wapenraam van glas in lood aangeboden. Deze traditie wordt al zo'n veertig jaar, drie generaties, door Jilleba uitgevoerd. Alleen deze keer wilde de burgemeester en wethouders een moderner raam, dan een volledig gebrandschilderd glas in loodraam.

Het glas in loodraam moest blijven, maar het brandschilderwerk moest anders. Via een bijeenkomst van het Kenniscentrum Glas kwam Jilleba in aanraking met Sublistyle, de nieuwe printtechniek van Van Dijken Glas uit Waddinxveen. Met behulp van deze techniek is een fotoafbeelding op een rechthoekig stuk glas aangebracht.

De benodigde cirkel van 0,5 meter en bijbehorende loodverdeling is vervolgens met een waterjet gesneden. Voor het overige glas in loodpaneel werd mondgeblazen Goetheglas gebruikt. De Sublicoat panelen en het Goethe glas zijn tot slot op ambachtelijke wijze samengevoegd tot één glas in loodpaneel.

Meer informatie: https://www.jilleba.nl en https://www.vandijkenglas.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.