Signnieuws

Elke Feys, zaakvoerder van signbedrijf Roelandt in het Belgische Kuurne (nabij Kortrijk), is blij dat ze niet heeft geïnvesteerd vlak voordat de coronacrisis intrad.

Elke Feys met enkele typische coronaproducten.

Twee weken lang lag het volledig stil bij de Belgen, nadat bekend werd dat de wereld in de coronacrisis was beland. “Daarna hebben we onszelf herpakt en zijn we typische coronaproducten gaan maken, zoals spatborden en vloerstickers. Daar hebben we het twee weken heel druk mee gehad en een goede omzet op gedraaid, waardoor we de schade probeerden te beperken.” Inmiddels zijn in België de winkels weer open en zijn ook de contactberoepen weer aan de slag gegaan. “Ik hoop dat het dan verder aan gaat trekken.”

Gezond

Roelandt is een gezond bedrijf en zal de crisis wel overleven, verwacht Feys. “Toch ben ik blij dat ik een investering in een nieuwe machine, die al op de planning stond, nog niet heb gedaan.” Ze hoeft mede daardoor voorlopig geen werknemers te ontslaan. “Je kunt in België voor je werknemers tijdelijke werkloosheid aanvragen, waardoor ze technisch gezien onder de werkloosheidswet vallen. Dat hebben we gedaan voor drie werknemers. Een ervan zit nog in die situatie, twee ervan zijn alweer bijna fulltime in dienst bij Roelandt. Dat is hoopvol. Maar de verre toekomst, die is voor iedereen onduidelijk.”

Lees het hele verhaal in Sign+ Magazine 4.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.