Signnieuws

Mimaki organiseerde op woensdag 16 oktober in Diemen een 3D Open Huis. Een dagprogramma gefocust op de mogelijkheden met de Mimaki 3DUJ-553 printer.

Tien miljoen kleuren en veel details zijn mogelijk met de 3D-printer van Mimaki.

Terwijl veel wegen vastliepen met trekkers, wisten toch een dertigtal geïnteresseerden Diemen te bereiken. Vooral het enthousiaste verhaal van Maikel de Wit van Marketiger, die – als eerste in Nederland – met deze 3D-printer van Mimaki werkt, werd goed ontvangen.

Kleur

De 24-jarige ondernemer raakte een paar jaar geleden geïntrigeerd door de mogelijkheden van 3D-printen en zocht naar mogelijkheden om daar iets mee te doen binnen zijn marketingbedrijf. Maar het grootste probleem was het werken met kleuren. Toen hij hoorde over de Mimaki 3D-printer die fullcolour kan printen, was hij getriggerd. Hij werkt nu een half jaar met deze printer.

Maikel de Wit (links) in gesprek met Ronald van den Broek, Ivo van der Lem en Bert Benckhuysen tijdens het 3D Open Huis van Mimaki.

In Sign+ Magazine nummer 8 – die in december verschijnt – kun je meer lezen over hoe hij de printer inzet in zijn business model.

Precisie engineering

Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki, vertelde de aanwezigen over de achtergrond van Mimaki en hoe 3D-print daaruit logisch voortkwam, als volgende stap vanuit inkjet printtechnologie. “Bij alles wat we doen is de overeenkomst precisie engineering. Met die insteek is ook de 3D-printer ontwikkeld. Mimaki vindt de ontwikkeling van nieuwe producten heel belangrijk; ongeveer 8 procent gaat naar R&D.”

Eén van de bezoekers bekijkt een ‘figurine’ van Prins Carnaval, geprint door Marketiger.

Mimaki 3DUJ-553

De 3D-printer van Mimaki werkt op basis van UV-geharde polymeerhars, legde 3D-specialist bij Mimaki Jordi Drieman uit. De Mimaki 3DUJ-553 kan fotorealistische kleuren printen met keuze uit tot wel 10 miljoen verschillende kleuren. Het in water oplosbare ondersteuningsmateriaal is na het printen eenvoudig weg te wassen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.