Signnieuws

Textielafwerking wordt volgens de organisatie van viscom 2019 (van 8 t/m 10 januari) een nog aantrekkelijker thema op de beursvloer.

Hier zullen gerenommeerde leveranciers van borduurmachines en materialen hun apparatuur, technologieën en verbruiksgoederen tentoonstellen. Daarnaast zal de – voor viscombezoekers gratis toegankelijke – nieuwe PromoTex Expo-show innovaties op het gebied van reclametextiel, werkkleding en sportkleding tonen.

Foto: Viscom

Primeur

In hal 13 van viscom zal een primeur te zien zijn: het verven van garens tijdens het borduren. Het brein achter dit unieke proces is het Zweedse ontwikkelingsbedrijf Coloreel. Hoewel tot nu toe bij het borduren slechts een beperkt aantal kleuren kon worden gebruikt afhankelijk van het aantal naalden van de machine, wordt in de toekomst volstaan met een enkele witte draad. Tijdens de beurs wordt het proces live gedemonstreerd door de Duitse distributiepartner Barudan Stickmaschinen met behulp van de machines van de Japanse fabrikant Barudan.

Nieuwe reeks machines

Ook zullen diverse nieuwe borduurmachines op de beurs worden gepresenteerd. Dealer Deratex uit Neuss demonstreert de nieuwe X-Stitch-serie machines. Stickmaschinen Center Köln brengt nieuwe machines van de merken EmbroStar en BlueLine en Heinz Walz demonstreert borduursystemen van ZSK Stickmaschinen. De apparatuur van de Japanse fabrikant Tajima zal worden tentoongesteld door de Duitse dealer Mountek.
Systemen van Happy worden gedemonstreerd door Hoko terwijl het Beierse CCS Ricoma-apparatuur op de beurs brengt. Deze op borduren gecentreerde assortimenten worden aangevuld met garenproducent Madeira, borduurgegevensgeneratiediensten van DigitisingMart en de borduurontwerpbibliotheek van Interstitch.

Live technologie

De Zwitserse borduurmachinefabrikant Melco wordt niet alleen vertegenwoordigd met een eigen stand in hal 13, maar ook met een borduurmachine met één kop in de visuele workshop ‘Viscom Werkplaats’. Deze speciale tentoonstellingsruimte direct naast hal 14 is de ruggengraat van het nieuwe live-ervaringsgebied op de beurs. Hier zien bezoekers hoe ervaren printdeskundigen en signmakers een fanshop ontwerpen voor signmaking met echte fan items die ter plekke worden afgewerkt en gepersonaliseerd.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.