Signnieuws

De comeback van de ara inspireerde AkzoNobel, Azul Airlines en Embraer om een kleurrijk vliegtuig te creëren. Deze vogelsoort geldt als nationaal symbool van Brazilië en prijkt nu op een vliegtuig.

In Brazilië vliegt nu een kleurrijk vliegtuig met blauwe ara.

Het vliegtuig, de Embraer 195 E2, is voorzien van de kleine blauwe ara (Spix ‘ara), een nationaal symbool in Brazilië. Hoewel deze vogel in het wild als uitgestorven wordt beschouwd, loopt er een programma om de vogel opnieuw in zijn natuurlijke habitat te introduceren.

Eerbetoon

De Braziliaanse kunstenaar Pardal maakte een ontwerp dat een eerbetoon is aan de blauwe ara en de bescherming van de biodiversiteit. Hier kwamen 58 kleuren aan te pas, waarvan de helft in slechts twee weken tijd moest worden gemengd. Een Embraer-verfteam in São Paulo heeft het verfsysteem vervolgens aangebracht en het kunstwerk tot leven gewekt.

Het kunstwerk werd handmatig met verf aangebracht.

Dieren

Het is niet de eerste keer dat AkzoNobel betrokken is bij de weergave van dieren op vliegtuigen. Eerdere samenwerkingsverbanden met dieren in het wild omvatten levensechte tijger-, adelaar-, sneeuwluipaard- en haaienvliegtuigen.

Een filmpje van AkzoNobel over dit project is hieronder te zien.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.