Signnieuws

Brother DTG heeft een nieuwe generatie digitale textielprinters gelanceerd met de GTX printer. Volgens de fabrikant tilt de GTX conventioneel DTG printen naar een nieuw niveau.

De Brother GTX printer is voorzien van industriële printkoppen, volledig ontwikkeld door Brother, en heeft met 1680 nozzles per printkop veel meer nozzles dan de voorgaande printkoppen. Dit resulteert in prints van 1200×1200 dpi in een enkele pas, en daarmee hoogwaardige prints op massa productiesnelheid. Dit maakt de Brother GTX printer wel 2 tot 3 keer zo snel als de Brother GT-381, aldus de fabrikant.

Witte inkt

Het nieuwe ontwerp van de Brother GTX voorziet de witte printkop achter de CMYK printkop, dus als de pallet eruit komt, is het design volledig geprint. De printerdriver kan met een specifieke tijd worden ingesteld tussen het printen van de onderbasis wit en de kleuren, om zodoende het printen van traditioneel moeilijke stoffen die meer inkt absorberen mogelijk te maken.

Door een compleet nieuw witte inktcirculatiesysteem is er minder onderhoud nodig. Daarnaast helpt het natte capping station om indroging van printkoppen tegen te gaan.

Inkten

Brother DTG heeft ook een nieuw inktsysteem geïntroduceerd met de GTX printer. Innobella Textile watergebaseerde pigmentinkten hebben een groot kleurengamma, een hoge wasechtheid (goedgekeurd door de AATCC) en zijn Oeko-Tex Passport gecertificeerd en CPSIA compatibel.

Printformaat

Het maximale printformaat is 40,64 x 53,34 cm, ofwel het grootste onder de Brother DTG machines. Net als bij eerdere modellen creëerde Brother de GTX printkoppen om een groot mogelijke afstand te hebben tussen printkoppen en het te printen substraat, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om te printen over naden, zakken, ritsen en andere uitdagende producten met een maximale dikte van 30 mm. Naast T-shirts, poloshirts en sweaters kan de GTX worden gebruikt om schoenen, tassen en andere kleding te beprinten.

Pals Print & Screen is leverancier Brother DTG-printers.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *