Signnieuws

Het op één na grootste magazijn van BührmannUbbens, Hal 7, ondergaat deze zomer een grote renovatie. De twaalf manueel bediende orderpickkranen worden vervangen en er wordt een compleet Warehouse Management Systeem in gebruik genomen. Hiermee wil de totaalleverancier haar logistieke service en continuïteit verder optimaliseren.

Hal 7 is het op één na grootste magazijn van BührmannUbbens en vormt een cruciaal element binnen het distributiecentrum in Zutphen. Het heeft met een hoogte van 14 meter en een lengte van 90 meter opslagcapaciteit voor circa 11.000 palletplaatsen. Om het huidige logistieke proces niet te hinderen, worden gedurende 11 weekenden in de zomer de 13 magazijnpaden aangepast. Hiermee stelt BührmannUbbens de continuïteit van bestellingen en leveringen zeker.

Optimalisatie Hal 7
Bij de optimalisatie van hal 7 is de hulp van Swisslog, leverancier van integrale logistieke oplossingen, ingeschakeld. Swisslog is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, planning en implementatie van het logistieke systeem. Tijdens de optimalisatie van Hal 7 worden de 12 manuele kranen om de beurt vervangen door 10 semiautomatische kranen, geleverd door Swisslog's subcontractor, het Zwitserse bedrijf Stöcklin. Ook zal de huidige logistiek software vervangen worden en wel door een Warehouse Management Systeem. Tot slot worden de logistieke processen geoptimaliseerd. Dit alles moet leiden tot een proces dat klantgericht, eenvoudig, informatief en efficiënt is.

Duur renovatie
De eerste kranen zijn al met hijskranen Hal 7 in getakeld. Nadat ze de hal in getakeld zijn, worden ze meteen gemonteerd. De volgende kranen staan voor eind juli op de planning. Verwachting is dat de laatste kraan in september wordt geplaatst. Ondertussen worden de kraan-operators getraind over de werking van de nieuwe kranen. Dat geldt ook voor het Warehouse Management Systeem. De betreffende medewerkers worden opgeleid in het werken met de nieuwe software.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.