Signnieuws

De bushaltes van Volans tussen Breda en Etten-Leur vallen sinds kort extra op door fraaie banieren die een stevige wind aan kunnen. Dehullu Sign Systems verzorgde de uitvoering.

De opvallende bushaltes zijn ontworpen door Proforma. De Hoogwaardig Openbaar Vervoerlijn (HOV) van Volans in Brabant draagt bij aan een duurzame bereikbaarheid, door meer plaatsen dan voorheen rechtstreeks te verbinden met het landelijke spoornet.

In 2007 is Dehullu Sign Systems via ontwerpbureau Proforma benaderd voor dit openbaar vervoer project. In samenwerking met de mastenfabrikant, Schreder uit Rhenen, heeft Dehullu constructieve berekeningen gemaakt en aanpassingen doorgevoerd, zodat de banieren en palen zijn bestand tegen de zwaarste windbelasting.

Vliegende vis
Voor de banieren waren vier eigenschappen van belang; robuustheid, kwaliteit uitstraling, lichtgewicht en stijfheid. Dit is bereikt door gebruik te maken van een aluminium frame, omwikkeld met een lichtgewicht 'aluminium look' paneel. Het materiaalgebruik sluit aan bij het beeldmerk van Volans, namelijk een vliegende vis. Het materiaal schittert in het zonlicht, net als de schubben van een vis.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.