Signnieuws

Cameo Laser Franz Hagemann GmbH toont op Sign2Com in Kortrijk de veelvuldige mogelijkheden van de nieuwste Epilog Lasers Fusion 32M2 voor zowel graveren als snijden.

Acryldisplays, naamplaatjes uit metaal graveren of reclameartikelen van textiel met een authentiek FusionM2-rightbrandeffect individualiseren. “Dit alles en nog veel meer is geen probleem met onze laser. Deze techniek wordt steeds belangrijker voor producerende ondernemingen in de reclamebranche en visuele communicatie”, zegt Kurt Verhoeven, bedrijfsleider Benelux van de cameo Laser Franz Hagemann GmbH.

Materiaalmixen

Met zijn team toont hij de bezoekers op sign2com, stand 4134, hoe eenvoudig verscheidene werkopdrachten uitgevoerd kunnen worden met een Epilog Laser en welke resultaten zijn te verwachten. “Zelfs materiaalmixen zoals acryl en rvs zijn in dezelfde job te graveren”, aldus Verhoeven, die hierbij de laatstgenoemde mogelijkheid van het nieuwste systeem van het Epilog assortiment voor ogen heeft, de Epilog Fusion 32M2 die op de beurs wordt voorgesteld.

CO2 en fiberlaser

Het bijzondere aan deze machine is dat hij twee laserbronnen , CO2- en fiberlaser, in één toestel verbind. Indien nodig, wisselt de techniek automatisch tussen beide laserbronnen. “Deze combinatie ging vroeger gepaard met vermogensverlies. Door nieuwe spiegeltechnologie met perfect op elkaar afgestemde optiek en gebundelde laserstraal blijft bij de Fusion 32M2 het vermogen gegarandeerd”, verduidelijkt Verhoeven.FusionM2_Table-sample

Camera’s

Daarnaast is de machine uitgerust met drie camera’s: één in de laserkop en twee in de behuizing. Een voordeel van de e-View Techniek is dat gravures en snedes met de hoogste precisie en met een ongekende snelheid worden uitgevoerd. Wanneer bijvoorbeeld verscheidene ontwerpen op een zelfklevende folie heeft staan en wenst uit te snijden, moet het materiaal niet meer manueel uitrichten. Het e-View camerasysteem leest de herkenningspunten en corrigeert de job met de originele data en past alle afwijkingen aan.

Naast de Fusion 32M2 stelt cameo Laser nog een ander toestel voor: de CO2-Laser Epilog zing 24, een instapmodel.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.