Signnieuws

Onlangs ontstond commotie omtrent de camera’s in reclamezuilen van Exterion Media, die onder meer op diverse NS-stations staan. Het bedrijf heeft daarom besloten deze camera’s voorlopig uit te schakelen.

Het bedrijf betreurt dat deze discussie is ontstaan doordat niet goed genoeg is gecommuniceerd wat ze exact meten. Exterion Media benadrukt dat de camera’s op geen enkele wijze filmopnames maken. “De camera’s en de bijbehorende software kunnen slechts statistieken verzamelen. Het gaat om volledig anonieme tellingen die op geen enkele wijze tot individuen herleid kunnen worden conform de daarvoor geldende wet- en regelgeving”, aldus Exterion Media in een persbericht.

Ophef

De ophef ontstond vorige week toen een twitteraar op NS-station Amersfoort in een digitaal reclamebord een camera opmerkte. De verontwaardiging was groot en mensen vroegen zich af of dat wel mag, een camera zonder beveiligingsdoeleinden.

Onderzoek

Volgens Exterion heeft de Autoriteit Persoonsgegevens aangekondigd het gebruik van dergelijke sensoren te onderzoeken en wacht het de resultaten daarvan met belangstelling af.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *