Signnieuws

Canon heeft haar productiefaciliteit in Poing (München, Duitsland) uitgebreid om de wereldwijde productie van vlakbedprintsystemen te consolideren in Europa.

Op deze wijze wil Canon zowel de schaalgrootte als de effectiviteit vergroten om verdere groei te ondersteunen. Door de vlakbedproductie op één locatie en in de buurt van haar inkjet R&D-teams te concentreren, wil Canon toekomstige innovaties versnellen ten gunste van klanten in de markt voor graphic arts en industrieel printen.

Productie met 30 procent verhogen

Canon productiehal in Vancouver.

Op de locatie in Poing produceert Canon al Océ Arizona vlakbedprinters, zodat de concentratie van alle productie op één locatie zorgt voor een maximaal gebruik van de expertise op het gebied van inkjettechnologie en de al aanwezige infrastructuur in Europa. Zowel het aantal productiemedewerkers in Poing als het Nederlandse R&D-team in Venlo worden uitgebreid om de verplaatsing van de productie vanuit Vancouver, Canada, te ondersteunen.

De verbeterde productielijn, met speciale tooling, routing en klimaatgeregelde faciliteiten voor de assemblage van gevoelige componenten, is sinds eind september 2018 volledig operationeel. Canon streeft ernaar de productie van vlakbedprinters met meer dan 30 procent te verhogen en vanaf nu drie Océ Arizona-printers per dag op te leveren.

Océ Arizona

Deze toename in productieaantallen wordt ondersteund door verbeterde laboratoria voor prototyping en testfaciliteiten in Venlo. Ook is het door een omvangrijk netwerk van leveranciers in Europa en de Verenigde Staten mogelijk de wereldwijde toeleveringsketen van Canon’s grootformaatoplossingen uit te breiden. De verplaatsing naar Poing verkort de doorlooptijd van bestelling naar levering en installatie voor Europese klanten en resulteert in een optimalisatie van service en support.

“Door de volledige vlakbedproductie naar één locatie in Europa te verplaatsen, zijn we in staat onze sterke marktpositie verder uit te bouwen, nieuwe ideeën te ontwikkelen en innovatie te stimuleren. Dit zal ervoor zorgen dat de Océ Arizona-serie een belangrijke bijdrage zal blijven leveren aan de ontwikkeling van onze klanten in een steeds veranderende markt. Dit krijgt onder meer invulling door hun productiviteit te verhogen en hen toegang te bieden tot nieuwe toepassingsmogelijkheden”, vertelt Jeppe Frandsen, Executive Vice President van Canon Europe.

Maatwerk

Oce Arizona 6160-XTS printer.

Sinds de introductie van de Océ Arizona flatbed-printerserie ruim tien jaar geleden, heeft Canon’s voortdurende innovatie op het gebied van flatbed-technologie klanten in staat gesteld om nieuwe omzetstromen te genereren die verder gaan dan signage en traditionele grafische producten. Dit maakt het mogelijk te profiteren van nieuwe trends in maatwerkproductie op grote schaal.

Op dit moment zijn wereldwijd zo’n 7.000 Océ Arizona printers geïnstalleerd en één op de vier Océ Arizona-gebruikers is actief met de productie van andere toepassingen dan graphics. Denk hierbij aan geprinte woondecoratie, gepersonaliseerde verpakkingsmaterialen en producten voorzien van decoratie-elementen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.