Signnieuws

Canon meldt dat het over de hele wereld meer dan duizend Colorado rol-naar-rol grootformaat printsystemen met UVgel-printtechnologie heeft geïnstalleerd.

Dirk Brouns, vice president Large Format Graphics, Océ Technologies.

Sinds september 2019 hebben de geïnstalleerde Colorado 1640 en 1650 printers gezamenlijk een maandelijks volume van meer dan een miljoen vierkante meter gerealiseerd, stelt Canon. Het aantal installaties van de Colorado-printers neemt nog steeds snel toe, beweert de fabrikant. “Elke geïnstalleerde printer produceert hogere volumes dan oorspronkelijk werd voorspeld: 16 procent van de klanten produceert meer dan 25.000 vierkante meter per jaar met een Colorado-printsysteem”, aldus Canon.

Capaciteit

Over de doorvoercapaciteit van de Colorado 1640 zegt Bartosz Swiderski, eigenaar van grafisch productiebedrijf Studio Bell (Polen): “De Colorado 1640 is een buitengewoon efficiënte printer: de snelheid van ongeveer 40 m²/uur is meer dan vier keer de snelheid die we onze klanten in het verleden konden bieden. Dit betekent dat ik niet langer vier productiedagen nodig heb voor een wandbekledingsproject, maar dat ik deze opdracht nu binnen één dag kan realiseren.”

Flexibele inkt

Tijdens Fespa 2019 eerder dit jaar introduceerde Canon de Colorado 1650 als tweede lid van de Colorado-familie, met nieuwe flexibele inkt voor het produceren van applicaties die gevouwen, ‘gewrapt’ of gebogen moeten worden, zoals ingelijste canvasprints, soft signage, graphics met belichting aan voor- of achterzijde, toepassingen voor flexibele wanddecoratie zoals behang en buitentoepassingen zoals voertuigbelettering. Ook kan met deze machine, met dezelfde inkt, zowel in een mat- als glos-modus worden geprint.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.