Signnieuws

Het Japanse Canon is voornemens printerfabrikant Océ over te nemen. De biedprijs is € 8,60 per aandeel, wat neerkomt op een transactiesom van € 730 miljoen. Océ behoudt zijn hoofdkantoor in Venlo en blijft als merknaam bestaan.

Canon en Océ streven ernaar de algehele nummer één positie in de printing industrie te creëren. De Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Océ ondersteunen de transactie met Canon volledig en unaniem.

Grootformaat printing
Na de afronding van de samenvoeging zal Océ, als divisie binnen Canon, een aparte juridische entiteit blijven met het hoofdkantoor in Venlo. Océ zal wereldwijd verantwoordelijk zijn voor grootformaat printing, commercial printing en business services.

Océ's activiteiten in de kantoormarkt zullen worden samengevoegd in Canons Office Imaging Products divisie (OIP). Canons Large Format Printing zal te zijner tijd functioneel worden samengevoegd in de Océ Production Printing Division (Océ divisie).

Personeel
De Océ medewerkers worden onderdeel van een wereldleider in de printing industrie die zal voorbouwen op de sterke merken van beide bedrijven. Océ en Canon verwachten dat er geen materiële negatieve consequenties zullen zijn voor de werkgelegenheid bij Océ als gevolg van het Bod, met uitzondering van reeds aangekondigde personeelsreducties.

Integratiefase
De integratie van de Canon en Océ activiteiten zal plaatsvinden gedurende de komende drie jaar en zal zich toespitsen op het bereiken van een optimale, efficiënte afstemming van Sales, Service, Marketing, Research en Development, Productie en Logistiek.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.