Signnieuws

Canon belooft een productiviteitsstijging van 20 procent met de lancering van de nieuwe Arizona 2300-serie vlakbed UV-printers, dankzij de gepatenteerde Flow-technologie, die tape en maskering overbodig maakt.

Geen maskering of taping bij de nieuwe Canon Arizona 2300-serie.

Volgens Canon zijn klanten met de nieuwe serie in staat een hogere productiviteit te realiseren, de operationele efficiëntie te verbeteren en groeikansen te benutten die door nieuwe mogelijkheden binnen handbereik komen. Een gamechanger in vlakbedprinten, aldus Canon.

Bij de online lancering op 1 september zei Dirk Brouns, vice-president van Canon Production Print voor grootformaat: “Deze markt wordt gedreven door innovatie. Dit nieuwe Arizona-platform levert kwaliteit en prestaties. De nieuwe Flow-technologie maakt het printen eenvoudiger én sneller.”

Geen maskering of tape

De Flow-tafel betekent dat media eenvoudig op de tafel kan worden geplaatst, zonder dat maskering of tape nodig is. Er kunnen verschillende taken tegelijk worden afgedrukt, dubbelzijdig afdrukken is mogelijk door de media eenvoudig om te draaien en het afdrukken van voorgesneden media vereist geen speciale aanpassingen. Het print van rand tot rand op het substraat, om te profiteren van minder of geen afval.

Zes modellen

De Arizona 2300-serie biedt drie keuzemogelijkheden voor het aantal inktkanalen (40, 60 en 80) om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen. De serie bestaat uit drie compacte GTF-modellen (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) met tafelafmetingen van 1,25 x 2,5 meter en drie grote XTF-modellen (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) met tafelafmetingen van 2,5 x 3,08 meter. De afdruksnelheid varieert van 95 vierkante meter per uur tot 28 vierkante meter per uur voor afdrukken van de hoogste kwaliteit.

Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics en Martijn van Hoorn, Senior Vice President Research & Development bij Canon Production Printing: “Met de nieuwe Arizona 2300-serie introduceren we nieuwe, revolutionaire vlakbedtechnologie: een uniek luchtstroomsysteem dat de workflows bij klanten vereenvoudigt en productieprocessen versnelt.”

Flow-technologie

De nieuwe printerserie is voorzien van de Arizona Flow-technologie, een luchtstroomtechniek die een zoneloze tafel met dubbel nulpunt combineert met pneumatische registratiepinnen om de media nauwkeurig op de tafel te plaatsen. Hierdoor stijgt de productiviteit met meer dan 20 procent in vergelijking met vorige generaties Arizona-printers omdat er geen operator nodig is om de tafel te maskeren of de media vast te tapen. Dit zorgt voor een snellere omschakeling tussen opdrachten, kortere insteltijden en probleemloos wisselen van printtaken. Volgens Canon maakt de Flow-technologie printen op ongebruikelijke en meer uitdagende media, zoals karton, hout en glas en zelfs het printen van grote afbeeldingen op meerdere panelen, eenvoudiger dan ooit.

Pneumatische registratie

De pneumatische registratiepinnen maken het mogelijk de printmedia aan de linker- of rechterrand van de tafel uit te lijnen – of aan beide randen – en om 2-up, 4-up en 6-up prints te maken. Door de media van voor naar achteren en van links naar rechts op de vlakke tafel te draaien, wordt ook bij dubbelzijdig printen een perfecte registratie bereikt, ongeacht of de printmedia dimensionale onvolkomenheden vertoont. Deze nieuwe serie garandeert hoogwaardige prints op ongewone, dikke, gladde of voorgesneden media, aldus Canon.

De Arizona 2300-serie biedt verschillende opties voor het aantal inktkanalen (40, 60 en 80) om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen.

Het geautomatiseerde onderhoudssysteem staat borg voor handsfree onderhoud van de printkop binnen enkele seconden – ook voor witte inkt, waarvoor het onderhoud meestal moeilijk is. Het is niet langer nodig te wachten tot de printer is opgewarmd – de nieuwe Arizona 2300-serie is direct startklaar om te printen dankzij het LED-UV-uithardingssysteem dat een kortere doorlooptijd voor last-minute opdrachten garandeert. Bovendien zorgt de hoge resolutie van het camera-uitlijningssysteem voor een eenvoudige, snelle en nauwkeurige uitlijning van de printkoppen en het correct opmeten van de tafel.

Zelflerende software

Met Arizona Xpert software beschikt de Arizona 2300-serie over een zelflerend vermogen om complexe, uit meerdere lagen bestaande projecten te ontwerpen en vervolgens te herhalen. De printer onthoudt het ‘recept’ voor een volgende keer wanneer soortgelijke toepassingen worden geprint, waardoor de insteltijd korter is en het productieproces wordt geautomatiseerd. Tegelijk met de Arizona 2300-serie introduceert Canon ook Arizona Xpert versie 2.1, voorzien van nieuwe functies om de productiviteit verder te verhogen.

Duurzaam

Als extra dimensie kan de Arizona 2300-serie worden uitgerust met Touchstone, Canon’s software voor printen van reliëf, waardoor toepassingen zoals woondecoratieproducten en functionele toepassingen zoals braille, kunnen worden geprint met verhoogde structuureffecten.

De Arizona 2300-serie biedt LED-UV-uitharding, dat volgens Canon zorgt voor 40% minder energieverbruik in vergelijking met andere vlakbedprinters. Dit dankzij de direct startklaar functionaliteit, de lange levensduur van de lamp en de aansluiting op het standaard energienet.

De UV-inkten zijn UL GREENGUARD Gold-gecertificeerd, voor veilig gebruik in scholen, hotels en ziekenhuizen. Een optioneel luchtfiltersysteem is verkrijgbaar om een gezonde werkomgeving te behouden.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de Arizona 2300-serie onze klanten in staat stelt om hun winst te verhogen, hun toepassingsmogelijkheden uit te breiden en nieuwe kansen in de markt te creëren, en tegelijkertijd operationele perfectie te bereiken.”

Wouter Derichs, Sales & Marketing Director, Large Format Graphics bij Canon Europe

Extra dimensies

Voor een optimale configuratie kunnen extra inktkanalen worden toegevoegd (van vier naar zes en van zes naar acht kanalen) – inclusief de helderste witte inkt en kristalhelder glanzend vernis.

De Arizona 2300-serie kan printen op harde kunststof materialen zoals acryl, polycarbonaat en styreen. Door de Roll Media Option is bovendien een breed scala aan rolmedia mogelijk, waaronder dunne, warmtegevoelige media tot 220 cm. Wisselen tussen harde en flexibele media zonder extra voorbereiding is eenvoudig, met de optie van een gerobotiseerde workflow inclusief geautomatiseerd plaatsen en verwijderen van panelen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.