Signnieuws

Canon lanceert de UVgel Wallpaper Factory. De configuratie bestaat uit een Colorado-printer in combinatie met Fotoba’s Jumbo Roll en inline nabewerkingsapparatuur voor de productie van behang.

Canon heeft, samen met partner Fotoba, de ‘UVgel Wallpaper Factory’ gelanceerd. Deze end-to-end oplossing is perfect voor de geautomatiseerde productie van op maat gemaakt behang, aldus Canon. Ontworpen voor maximale doorvoer, een hoge kwaliteit en de hele dag inzetbaar.

Modulaire workflowoplossing

De UVgel Wallpaper Factory is een volledig modulaire workflowoplossing die bestaat uit een gemotoriseerde Fotoba Jumbo Roll media loader (JRL) die aan de voorzijde is aangesloten op een Colorado grootformaat rol-naar-rol printer. De printer zelf is aangesloten op de Fotoba Cutter XLD 170WP en Rewinder REW 162 om flexibele media automatisch in de gewenste formaten en lengtes te snijden.

Met de ingebouwde tape-unit is het proces zo eenvoudig als ‘printen, snijden, terugspoelen en voorzien van tape’. Zodra de printopdracht is uitgevoerd, zijn de behangrollen direct gereed voor levering. De twee medialades van de Colorado blijven toegankelijk voor de gewone printopdrachten.

De UVgel Wallpaper Factory is beschikbaar als complete end-to-end oplossing voor nieuwe klanten en als upgrade-uitvoering voor gebruikers van bestaande Colorado rol-naar-rol grootformaatprinters. De UVgel Wallpaper Factory kan, dankzij de open interfacestructuur van de Colorado, namelijk ook worden geïntegreerd in een bestaande workflow, waardoor de mogelijkheid ontstaat om input- en output-oplossingen van verschillende leveranciers te selecteren.

UVgel-printtechnologie

Herhaalopdrachten met gegarandeerde kleurconsistentie – een essentieel kwaliteitsaspect in de markt voor digitaal geproduceerd behang –  en maatvastheid zijn nu eenvoudiger dan ooit uit te voeren dankzij de UVgel-printtechnologie, aldus Canon.

UVgel-inkt is reukloos en gecertificeerd voor GREENGUARD Gold, AgBB en Type II door ASTM. Met de Colorado geprint behang kan veilig binnenshuis worden gebruikt. En met de unieke FLXfinish-technologie kan ook behang op maat worden aangeboden met een fluweelachtige, matte afwerking.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.