Signnieuws

In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 april zijn de onderhandelingen over de Grafimedia CAO vastgelopen. De werkgevers hebben het overleg (met de letterlijke woorden: 'Wij nokken ermee') afgebroken. Er is geen volgende onderhandelingsronde afgesproken. De onderhandelaars namens FNV Kiem, de vakbond van Kunstenaars, Informatie en Media, laten weten dat wat hen betreft de onderhandelingen door hadden kunnen gaan en dat zij hiertoe nog steeds bereid zijn.

Het knelpunt is het loon. In eerste instantie hebben de werkgevers een loonbod voor 2 jaar gedaan. Per 1 juli 2007 en per 1 juli 2008 konden de lonen wat de werkgevers betreft met 1,5 procent omhoog gaan. Wat de werkgevers voor 2 jaar bieden, wil FNV Kiem voor 1 jaar.

De bonden zijn met een voorstel voor een 3-jarige CAO gekomen met hierbij een goede loonsverhoging: 9 procent in drie jaar. Werkgevers wilden wel met een driejarige CAO meegaan, maar dan met een lage loonsverhoging, namelijk in totaal en gefaseerd 6 procent over drie jaar. Voor de bonden is dit volstrekt te weinig.
De bonden hebben geprobeerd om openingen te vinden die alsnog tot onderhandelingen zouden leiden. De werkgevers hebben dit dus met de woorden ‘Wij nokken ermee' afgewezen.

Deze week worden de leden van FNV Kiem geïnformeerd over de ontstane situatie. De vakbond is bereid om op uitnodiging van de werkgevers verder te gaan met de onderhandelingen over de Grafimedia CAO.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.