Signnieuws

X-Rite introduceert de Capsure, een krachtige en veelzijdige oplossing voor onder andere schilders, signmakers en binnenhuisarchitecten om kleuren te selecteren op basis van oppervlakken met een patroon of structuur.

X-Rite Europe GmbH introduceert Capsure, een compact handheld apparaat dat professionele schilders, signmakers, binnenhuisarchitecten, doe-het-zelvers en architecten krachtige nieuwe mogelijkheden biedt om kleuren van muren, tapijten of andere inspiratiebronnen met een bepaalde structuur exact te registreren en meten en daarna te matchen met behulp van een elektronische kleurenwaaier met tienduizenden verfkleuren.

Farbe
De Capsure zal eind maart worden geïntroduceerd op Farbe – Ausbau & Fassade 2010 in München, Duitsland. De Capsure is ideaal voor het meten van een breed scala aan soorten materiaal, illustraties in tijdschriften, structuren, kleuren en zelfs moeilijk te meten oppervlakken, zoals ruwe wanden en gevels, tapijten, stoffen met gedetailleerde patronen en open geweven textielsoorten. Door hun complexe structuur zijn deze moeilijk te meten met andere apparaten. Met de Capsure is dit echter kinderspel. Het apparaat kan bijvoorbeeld tot vier dominante kleuren extraheren uit een ingewikkeld patroon, zodat de klant eenvoudig de gewenste kleur kan selecteren.

Kleurenwaaier
Nadat de gebruiker een kleur heeft gemeten, kan de datum en het tijdstip van de meting en de afbeelding worden opgeslagen. Er kan bovendien geschreven en gesproken tekst worden toegevoegd. De Capsure bevat een enorme elektronische kleurenwaaier. Na de meting stelt het apparaat op basis van deze waaier de verfkleur voor die overeenkomt met de gemeten kleur. Handig is dat de Capsure ook kleuren kan voorstellen die perfect passen bij de gemeten kleur. De Capsure maakt gebruik van technologie van X-Rite waarvoor het bedrijf een patent heeft aangevraagd.

De Capsure is een revolutionaire oplossing om kleuren te selecteren en is de ideale aanvulling op de spectrofotometers en verfautomaten die vandaag in winkels worden gebruikt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.