Signnieuws

CFP Flex grijpt Fespa Global Print Expo 2021 op 12 t/m 15 oktober 2021 in Amsterdam RAI aan voor het presenteren van nieuwe producten en duurzame oplossingen voor textielpersonalisatie. Zo is het Franse bedrijf er naar eigen zeggen in geslaagd om polyurethaan op waterbasis te creëren, wat een Zero-Solvent-product betekent, maar ook elastische, dunne en hoogwaardige Heath Transfer Vinyl.

Op waterbasis

Warmteoverdracht op textiel wordt groener dankzij CFP Flex. De coatingfabrikant maakt op water gebaseerde polyurethaan, oplosmiddelvrije en PVC-vrije Heat Transfer-films voor het personaliseren van textiel. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is de directeur van het bedrijf, Christian Rozier, erin geslaagd om polyurethaan op waterbasis te creëren. “Het principe is om een ​​te drogen laag vloeibare verf aan te brengen op een laag waaruit waterdamp wordt onttrokken. Het is een in de wereld unieke procedure”, zegt Rozier.

Minder kooldioxide

Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en betaalbare producten aan te bieden, wordt het gehele proces in eigen huis uitgevoerd. Het is een strategie die het mogelijk maakt om de uitstoot van kooldioxide te verminderen, een strikte controle van kwaliteit en productiviteit te garanderen en concurrerende prijzen te krijgen. Bovendien creëert het bedrijf zijn eigen kleuren volgens de behoeften van de klant.

Eindklant ook milieubewust bezig

“Onze producten zijn innovatief, milieuvriendelijk, maar vooral makkelijk en snel in gebruik”, verduidelijkt Rozier. Volgens hem neemt ook de eindklant deel aan het beperken van de CO2-uitstoot dankzij de warmteoverdracht op lage temperatuur gedurende een zeer korte tijd, wat energie- en tijdbesparing mogelijk maakt.

Hal 7, stand Q20

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.