Signnieuws

De Belg Christian Duyckaerts is ingehuldigd als de nieuwe president van Fespa, de wereldwijde federatie van verenigingen voor de grootformaat printgemeenschap.

Duyckaerts is de 17e president van Fespa en wordt ondersteund tijdens zijn ambtstermijn door vice-president Christophe Aussenac afkomstig uit Frankrijk. Zij zijn benoemd voor een periode van twee jaar, met instemming van de 37 ledenverenigingen van Fespa. De inauguratie vond plaats tijdens de jaarlijkse Fespa Gala Night op woensdag 10 mei als onderdeel van de Fespa 2017 beurs in Hamburg.

Febelgra

Duyckaerts is lid van het Fespa-bestuur sinds 2002. Hij vertegenwoordigt daarin de Belgische grafische brancheorganisatie Febelgra, waar hij de werkgroep zeefdruk en digitaal voorzit. Hij is tevens directeur en oprichter van Retail Communicators, een visuele communicatiespecialist die merkoplossingen levert van concept en print naar installatie voor veel internationale merken.

In het verleden was hij CEO en mede-eigenaar van twee van de grootste POS- en buitenreclameproducenten in België: Print & Display en GSI Printing. Hij begon zijn carrière in de grafische industrie bij Hamiscreen, na afronding van een grafische opleiding aan TSM en de HIGRO school.

Bij zijn inauguratie zei Duyckaerts: “Mijn ambitie is het goede werk van mijn voorgangers voort te zetten en Fespa naar het volgende niveau te brengen. De uitdaging is Fespa voor 2020 en later voor te bereiden om het gebied van de digitale transformatie.” Hij ziet veel mogelijkheden voor de industrie, niet alleen op het gebied van web-to-print, maar ook omnichannel-oplossingen en verdergaande toepassingen van personalisatie.

Fespa bestuur

Als Fespa-voorzitter zal Duyckaerts sturing geven aan het bestuur en toezien op de succesvolle uitvoering van de strategie van de organisatie door het uitvoerende team, dat wordt geleid door Fespa CEO Neil Felton.

Het bestuur van Fespa bestaat nu uit:

  • Christian Duyckaerts – President (België)
  • Christophe Aussenac – Vice President (Frankrijk)
  • Enrico Steijn – Penningmeester (Nederland)
  • Lascelle Barrow – (Verenigd Koninkrijk)
  • Gyorgy Kovacs (Hongarije)
  • Anders Nilsson (Zweden)
  • Olaf Skilbred (Noorwegen)
  • Thomas Struckmeier (Duitsland)

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.