Signnieuws

Universal Woods, producent van ChromaLuxe printmedia, maakt een statement over het ‘anti-bacteriële karakter’ van het materiaal om verkeerde conclusies te voorkomen. Boodschap: het doodt niets, maar is wel makkelijk schoon te houden.

“De perfecte reinigbaarheid van dit medium wordt soms geïnterpreteerd als anti-bacterieel.  In deze tijden van doorgedreven ontsmetten en reinigen, worden hierdoor verkeerde conclusies getrokken inzake de kenmerken van ChromaLuxe-panelen”, stelt marketing officer Tina Vancluysen. “Universal Woods is een ethische onderneming en wil heel erg duidelijk zijn over wat het product kan en wat niet.”

Reinigen

ChromaLuxe doodt geen bacteriën of virussen, maar is vanwege het gesloten oppervlak wel makkelijk schoon te maken.

Het bedrijf heeft een document opgesteld waarin staat hoe de toplaag, dat een niet-poreus oppervlak geeft, perfect is te reinigen. Hierin verschilt het medium aanzienlijk met andere printmedia zoals canvas en papier. “Het medium op zich doodt echter geen bacteriën of virussen, zoals soms aangenomen wordt of door producenten van andere printmedia over hun product wel wordt beweerd. ChromaLuxe is het ideale medium voor prints in omgevingen waar strikte hygiëne noodzakelijk is”, aldus Vancluysen

Downloaden

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.