Signnieuws

Océ mag dan als handelsnaam verdwijnen, Venlo blijft – samen met Poing (Duitsland) – het hart van de wereldwijde large format activiteiten van Canon. Deze week werden de mogelijkheden getoond tijdens een LFG Open House. Cocreatie was het sleutelwoord.

De Colorado 1650 is, vanwege de gloss-mat optie met dezelfde inkt, uitermate geschikt voor het printen van wallpapers.

Per 1 januari 2020 wordt de naam van de Océ Holding gewijzigd in Canon Production Printing en vanaf dat moment verdwijnt ook de naam Océ als merk. Wouter Derichs, sales & marketing director Lager Format Graphics EMEA, is blij met deze verandering. “Het toont dat Canon zich naar de toekomst toe echt committeert aan de activiteiten die wij hier ontplooien.”

Partners

Het LFG Open House stond in het teken van cocreatie, onder andere met partners als Kohlschein (substraten), Rolan Robotics (robotisering), Sentec International (wallpapers) en OneVison (prepress software). Derichs: “Er is nog heel veel te winnen in het totale traject van design tot versturen van het eindproduct naar de klant. Vandaar dat wij met partners samenwerken.”

Het thema was ‘Speed’. Wouter Derichs, sales & marketing director Lager Format Graphics EMEA, toont een doos met een gecacheerde print afkomstig van de Colorado 1650.

‘Application diversity’

Er werden twee thema’s geadresseerd. Allereerst ‘Application diversity’, het uitbreiden van printtoepassingen. Zoals het printen met de Colorado 1650 (zowel mat als gloss) voor wall covering en gecacheerde verpakkingen. Derichs: “We willen nog dichter op mediafabrikanten zitten om samen mooie en nieuwe toepassingen voor de markt te initiëren.”

Canon werkt samen met Sentec International aan een breed portfolio (gestructureerde) wallpapers.

Touchstone

Maar een treffend voorbeeld is ook Arizona Touchstone, wat gelaagd UV-printen enorm heeft vergemakkelijkt en daardoor groeit het aantal toepassingen. Van reliëfprint om diepte te creëren, tot brailletekens en metallic effecten met vernis op het juiste substraat. De toegevoegde waarde van Touchstone is dat Canon een software-omgeving heeft gecreëerd waar, met een plug-in voor Photoshop, ontwerpers relatief intuïtief de gewenste lagen kunnen benoemen en deze worden vervolgens omgezet naar de juiste printbestanden met automatische aansturing van de kophoogte. “Door het proces te vereenvoudigingen, zie je dat de creativiteit en daarmee het aantal applicaties toeneemt”, aldus Stefanie Schumann van Canon Europe.

Stefanie Schumann van Canon Europe toont een voorbeeld gerealiseerd met Touchstone.

‘Operational excellence’

Daarmee sluit Touchstone ook aan bij het tweede thema: ‘Operational excellence’. Kort gezegd behelst dit het vereenvoudigen van zaken rond de printjob. Zo konden aanwezigen kennisnemen van Arizona Xpert, een softwaretool waarmee onder andere karakteristieken van complexe, gelaagde printjobs als één bestand in een bibliotheek kunnen worden opgeslagen en proeven kunnen worden gemaakt. Maar denk ook aan robotisering, wat samen met Rolan Robotics werd getoond rond een Arizona 6170 XTS in combinatie met een ProCut 3XL2500.

Samen met Rolan Robotics heeft Canon een interface voor robotisering rond printers en ProCut snijtafel ontwikkeld.

CEM-tour

Bijzonder was de CEM-tour die aan het eind van de dag kon worden gemaakt. CEM staat voor Circular Economy Manufacturing. Gebruikte machines komen terug in Venlo en worden geheel geprepareerd om te voldoen aan de vereiste specificaties en krijgen een tweede leven, of worden ontleed in componenten en materialen die kunnen worden hergebruikt. Deze recyclingfilosofie reduceert de CO2-footprint van Canon enorm en legt ook minder beslag op schaarse grondstoffen. Een eyeopener voor velen.

Uitleg tijdens de CEM-tour over hergebruik van componenten en complete machines.

Canon kreeg ook onlangs, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, de ‘Gold’-rating van EcoVadis. Hiermee staat Canon in de top 5% van bedrijven met de sterkste prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.