Signnieuws

Color Concepts heeft een Barbieri Spectro LFP qb Automatic Reflection / Transmission Spectrophotometer geleverd aan een speciale werkgroep van de SGIA.

De Specialty Graphic Imaging Association’s (SGIA) vormde begin 2019 een Digital Specifications Working Group om het gebrek aan gemeenschappelijke kleurdoelen in digitaal printen aan te pakken. “De offsetwereld heeft SWOP- en GRACoL-specificaties, maar digitaal printen is het Wilde Westen, met substraten en inktsets die enorm variëren”, aldus Ray Weiss, directeur Digital Print Programs van SGIA. “Kleurdoelen en -specificaties zullen uiteindelijk leiden tot grotere klanttevredenheid en minder verspilling.”

Barbieri Spectrophotometer.

Sonoco Institute

De state-of-the-art spectrofotometer zal in gebruik worden genomen bij het Sonoco Institute van Clemson University, dat de metingen uitvoert voor de werkgroep. Dit project is een van de vele waarbij SGIA en het Sonoco Institute samenwerken.

“De donatie van Color Concepts voltooit een belangrijk stukje van de puzzel die het Sonoco Institute nodig heeft om de inzendingen die al zijn binnengekomen effectief te meten,” zegt Chip Tonkin, directeur van het Sonoco Institute en voorzitter van Clemsons afdeling Grafische Communicatie.

Dye sublimatie

Het eerste gebied waarop de pijlen worden gericht, is het sublimeren van kleurstoffen. “Om dye sub goed te meten, heb je de juiste instrumenten nodig,” zegt Weiss. “Deze Barbieri-spectrofotometer is toonaangevend op de markt voor kleursublimatie.”

Marco Roos, CEO van Color Concepts: “Barbieri en Color Concepts zijn blij dat ze de Digital Specifications Working Group met hun initiatief kunnen ondersteunen. Color Concepts draagt ​​actief bij aan meerdere standaardisatie- en specificatiecomités over de hele wereld en gelooft dat dit initiatief kan helpen onze industrie naar een volgend niveau qua professionaliteit en kwaliteit te brengen.”

Over Color Conepts

Color Concepts is de grootste, onafhankelijke dienstverlener voor fabrikanten in de digitale grootformaat printindustrie. Het wereldwijd opererende bedrijf – dat ondersteuning biedt aan toonaangevende fabrikanten van printers, media en software – heeft vestigingen in Nederland (Capelle aan den IJssel) en de Verenigde Staten (Salt Lake City). Color Concepts verzorgt ook de Noord-Amerikaanse verkoop en service voor Barbieri Electronic.

Specialty Graphic Imaging Association (SGIA) bundelt kennis en belangen in de grafische industrie. De SGIA organiseert onder andere evenementen als ‘Printing’ United (Dallas; 23 – 25 oktober 2019) en ‘Graphics of the Americas’ (Miami; 27 – 29 februari 2020).

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.