Signnieuws

Marco Roos van Color Concepts lanceert binnenkort ook een online platform voor eindgebruikers: Colorbase.com. Hierbij wordt nauw samengewerkt met The Wrap Institute van Justin Pate.

Aan visie heeft het Marco Roos nooit ontbroken. Hij begon als specialist op het gebied van kleurbeer in de digitale printwereld. Onder de naam Color Concepts profileert hij materialen voor nagenoeg alle fabrikanten. De schat aan data die dat oplevert, stelt hij via het B2B-platform ColorBase Exchange weer beschikbaar aan diezelfde printgemeenschap.

In Capelle aan den IJssel staan meer dan dertig typen printers in het gelid om allerhande materialen te testen en te profileren. (foto’s: Fotobureau Roel Dijkstra)

Binnenkort, waarschijnlijk medio juli, wordt ook de eindgebruiker bediend: ColorBase.com is een online platform voor grafische bedrijven die actief zijn in grootformaat printen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met The Wrap Institute van Justin Pate.

Ander taal

Roos: “De keten bestaat uit fabrikanten, resellers, printbedrijven, designers en (interieur)architecten op zoek naar inspiratie. Iedereen heeft het misschien over hetzelfde materiaal, maar spreekt een andere taal. Dat is de reden dat wij ColorBase.com lanceren. Op deze website publiceren we niet alleen een miljoen profielen die gratis zijn te downloaden, maar door de samenwerking met The Wrap Institute van Justin Pate begeven we ons nu ook op het pad van de applicatie. Hoe verwerk je materialen en wat kun je er allemaal mee? Handige tips en meer dan 2.500 video tutorials.” Verder worden allemaal handige tools geboden.

Lees het complete interview met Roos in Sign+ Magazine nummer 4-2021.


Liever luisteren? Marco Roos deelt in onderstaande podcast SignTalk zijn visie op de snel veranderende, mondiale print- en signmarkt. “De disruptie is nog maar net begonnen.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.