Signnieuws

Comhan Holland Aluminium ziet zich gedwongen om de prijzen van haar signsystemen te verhogen. Dat is het gevolg van de stijging van de aluminiumprijzen op de London Metal Exchange (LME).

Conham-schermen.

Sinds de tweede helft van afgelopen jaar zijn de aluminiumprijzen op de London Metal Exchange (LME) aan het stijgen, de laatste weken zelfs in hoog tempo. “Daarnaast hebben extrusie- en walsbedrijven sinds begin dit jaar hun smelt- en omvormpremies flink verhoogd en tot slot hebben ook de oppervlaktebehandelaars prijsverhogingen doorgevoerd”, aldus Comhan in een persbericht. “Al deze prijsverhogingen houden direct verband met de beperktere beschikbaarheid van aluminium door de sterk toegenomen vraag naar aluminium in bepaalde sectoren (zoals de automobiel- en verpakkingsindustrie), bestaande en nog verwachte anti-dumpheffingen op aluminium afkomstig uit de Volksrepubliek China, én verstoringen van toeleveringsketens als gevolg van de Covid-19 pandemie.”

Aanpassing prijzen

“De opwaartse trend bij de aluminiumprijzen lijkt voorlopig nog niet in zicht en noodzaakt Comhan Holland de prijzen van haar aluminium signsystemen aan te passen. Medio maart sturen we u op verzoek de nieuwe bruto prijslijst toe en deze zal per 1 april 2021 ingaan”, stelt Conham richting haar afnemers.

“Ten slotte maken we u erop attent dat de beperktere beschikbaarheid van aluminium, meer in het algemeen, zorgt dat levertijden uitlopen. Uiteraard proberen we onze voorraden zo goed mogelijk te bewaken en aan te vullen om u ook in de huidige, uitdagende marktomstandigheden optimaal te kunnen blijven bedienen”, aldus Comhan Holland Aluminium.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.