Beursnieuws

Marabu toont tijdens Fespa in Keulen zijn complete range zeefdruk-, tampondruk- en digitale print inkten. De inktfabrikant presenteert zichzelf als partner voor industriële en grafische applicaties.

Highlights op de Marabu stand zijn printoplossingen voor glas, ronddruk en industriële printtoepassingen voor de automotive industrie, touchscreen panelen en elektronica, maar ook voor textiel en de signbranche.

Glasdecoratie

Om hoogglanzend goud- en zilvereffecten te bereiken, werkt de glasindustrie meestal met keramische inkten. Organische UV-inkten zijn goedkoper, maar bereiken niet hetzelfde glanseffect. In Keulen presenteert Marabu een alternatief: heet stempelen met UV-inkten.Glass decoration (Large)
De vereiste afbeelding of tekst wordt gezeefdrukt op het glasoppervlak met Ultra Glass UVGL primer, wat als een soort cliché voor hete folie dient. De folie wordt vervolgens op de inkt gestempeld, waarna de folie alleen blijft zitten op die gedeeltes die zijn geprimerd met UVGL.

Daarnaast worden Mara Glass MGL solventgebaseerde zeefdrukinkt en de nieuwe Tampa Glas TPGL tampondrukinkt voor glasdecoratie gepresenteerd.

Printen op verpakkingen

Op het gebied van verpakkingen is er de nieuwe  Ultra Pack LEDC, een led-curende zeefdrukinkt die volgens Marabu uitstekende resultaten levert aangaande hechting, opaciteit, glansgraad en reactiviteit. De inkt is geschikt voor ronddruk printen en vlakbed labelapplicaties.

Textielinkten

TexaJet (Large)Op het gebied van watergebaseerde digitale textielprintinkten, presenteert Marabu zijn Texa Jet DX range. De hybride sublimatie-inkt Texa Jet DX-SHE is geschikt voor traditioneel transferprinten alsook voor direct printen op voorbehandeld polyester textiel met machines met Epson DX4 of DX5 printkoppen. Voor transferprinten speciaal geoptimaliseerd voor Epson DX6 en DX7 printkoppen.

Speciaal voor printen op heel dun papier is Texa Jet DX-STE ontwikkeld. De brede variëteit aan applicaties omvatten zowel textiel met minstens 60% polyester als stijve materialen die zijn voorgecoat met polyester.

Labelvrije kleding is met name voor sportkledingfabrikanten interessant. Vandaar dat Tampa Tex TPX tampondrukinkt wordt getoond, gecertificeerd volgens Oeko-Tex Standaard 100.

Digitale inkten

Op de Marabu stand is een apart gedeelte ingericht voor grafische digitale printapplicaties, inclusief live printen. Onderdeel van de presentatie zijn UV-curende, water- en solventgebaseerde digitale inkten, met een première voor de solventgebaseerde Mara Jet DI-SX Plug&Print inkjet inkten voor de laatste generatie Roland en Epson printers. Dit gezondheidsvriendelijke inktsysteem voorziet in een nikkelvrij geel, lichtzwart en glanzende metallic tinten.

Verder staat de Mara Shield productrange in de spotlight. Deze bestaat uit UV-curende en watergebaseerde vloeibare laminaten. In Keulen ligt de focus op de glossy watergebaseerde  Mara Shield WA-FXG vloeibare coatings, geschikt voor inkjetprinten op flexibele substraten zoals fleet graphics en zelfklevende folies.

Marabu – Hal 7, stand M25

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.