Signnieuws

Roland DG stelt dat het vorig jaar gelanceerde cotodesign, een innovatief ontwerp- en printmanagement softwarepakket, verbeterd is en compatibel met meerdere Roland-apparaten.

Cotodesign biedt een intuïtieve klantgerichte interface voor on-demand productpersonalisatie, zelfs in kleine retailomgevingen zoals kiosken en binnen warenhuizen, of bij pop-ups en evenementen. Volgens Roland blijft de vraag van de consument naar gepersonaliseerde producten groeien. Cotodesign tilt de personalisatie van producten nu naar een hoger niveau door de consument zelf de knoppen in handen te geven, stelt het bedrijf.

Personalisatie door klanten

In een paar minuten tijd kunnen klanten hun gepersonaliseerde artikel mee naar huis nemen. Klanten selecteren via de interface op tablets in de winkel het product dat ze willen personaliseren. Vervolgens kiezen ze uit een reeks ontwerpsjablonen. Via het wifi-netwerk van de winkel kunnen ze hun eigen foto’s of afbeeldingen uploaden vanaf een mobiel apparaat om een uniek artikel te creëren. Tot de personaliseerbare items behoren onder andere T-shirts, petten, tassen, sieraden, posters, stickers, smartphonehoesjes, briefpapier, geschenkartikelen en meer.

Roland apparaten

Cotodesign-software is volledig geïntegreerd met een selectie Roland DG-apparaten. De lijst omvat onder meer de VersaUV LEF-serie UV-LED-inkjetprinters, die kleur en textuur kunnen toevoegen aan een groot aantal artikelen, en de VersaStudio BT-12 direct-to-garment printer voor de on-demand decoratie van katoenen T-shirts en accessoires. De VersaSTUDIO BN-20 printer/snijplotter, ontworpen voor stickers, etiketten, heat transfers voor kleding en meer, en de DGShape LD-80 laser decorator voor luxe foliedecoratie, zijn eveneens geschikt.

En dat geldt ook voor de Metaza MPX-95 metaal graveermachine – geschikt voor het toevoegen van gepersonaliseerde tekst en afbeeldingen aan plaquettes, sieraden en trofeeën – en de compacte Camm-1 GS-24 vinylsnijplotter, voor de productie van decals, stickers en heat transfers.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.