Signnieuws

De jaarlijkse vuurwerkshows kunnen de prullenbak in. Sydney heeft de eerste vijf dagen van het nieuwe jaar met de Elevate SkyShow bewezen dat je met drones een net zo spectaculaire show kunt neerzetten.

Zo’n 500 drones zorgden er van 1 tot en met 5 januari voor dat de verbeeldingskracht bij de bezoekers nieuw leven werd ingeblazen. Met geavanceerde technologie, kunst en een First Nations-verhaal, werd een ​​geheel nieuwe vorm van nachtelijk entertainment gecreëerd.

Vliegende pixels

Op een originele soundtrack, gecomponeerd door artiest Dobby, dansten de drones in de lucht. Ondersteund door krachtige orkestgeluiden, energieke beats en inheemse taal. De drones dienden als vliegende pixels die een authentiek verhaal van Greater Sydney animeerden, een eerbetoon aan de oude wijsheid van het Eora-volk, de schoonheid van de Australische flora en fauna en het ervaren van de zomer in Sydney.

Om deze adembenemende show boven Sydney Harbour te realiseren, werkte AGB Events samen met het Australische drone-adviesbureau Mirragin en drone-experts van Intel. “De innovatie die het gebruik van drones met zich meebrengt, is echt opwindend”, aldus AGB Events CEO, Anthony Bastic. “Drones zijn milieuvriendelijk. Je kunt er een verhaal mee creëren en vertellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Drones zijn echt de toekomst van grote evenementen.”

Lichtprojecties

Om de perfecte scène te creëren boven de prachtige Sydney Cove, werd Mandylights ingeschakeld om de nachtelijke hemel van Sydney te verfraaien met opvallende lichtprojecties, waarbij zestig mBeam-zoeklichten werden geprogrammeerd vanaf meerdere locaties in de haven. Intel liet speciaal voor het programmeren gespecialiseerde piloten vanuit Duitsland, de Verenigde Staten en Finland naar Australië komen. “De samenwerking zorgde voor een primeur voor Sydney en resulteerde in iets bijzonders”, zegt Bastic. “Het koppelen van technologieën en het toepassen ervan op openbare buitenevenementen verbetert de publiekservaring enorm en zal zeker een maatstaf vormen voor toekomstige Australische evenementen.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.