Signnieuws

Om printproductiebedrijven te versterken in economisch moeilijke tijden lanceert Dataline een nieuwe tool: MultiPress Polaris. Deze MIS/ERP-software biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van milieumaatregelen, transportkosten, productieopvolging, productieworkflow en betaalverkeer.

PolarisDataline lanceert binnenkort versie 5.4 van MultiPress, het populaire MIS/ERP-pakket dat – volgens Dataline – door meer dan duizend printproductiebedrijven in Europa wordt gebruikt, onder de naam ‘Polaris’. MultiPress 5.4 bevat verbeteringen van bestaande functionaliteiten en breidt het softwarepakket uit met enkele belangrijke vernieuwingen.

Processen optimaliseren

Dirk Deroo, CEO van Dataline: “Printproductiebedrijven van vandaag staan onder enorme druk door leveringsproblemen van papier en substraten, gebrek aan geschikte arbeidskrachten, steeds strengere milieurichtlijnen en sterke prijsfluctuaties. Dat zijn zondermeer zeer belangrijke uitdagingen. Daarom is het voor die bedrijven cruciaal om hun administratie- en productieprocessen zo optimaal mogelijk te laten presteren. Een optimaal productieproces geeft hen immers de flexibiliteit om in te spelen op snel veranderende omstandigheden. Alle vernieuwingen in de Polaris versie van MultiPress zijn erop gericht om het werk van de MultiPress-gebruiker te vereenvoudigen én om printproductiebedrijven te ondersteunen tijdens deze economische uitdagingen, zowel nu als in de toekomst.”

Vanaf eind september biedt Dataline een gratis webinarreeks aan over deze nieuwe update en de belangrijkste functies in MultiPress Polaris. Je kunt je via deze link inschrijven voor één van de verschillende sessies.

Sign- en grootformaatbedrijven

Met MultiPress voert de ordermanager steeds meer prepress-taken en productievoorbereidingen eerder in het proces uit. Hierdoor winnen alle bedrijfsprocessen aan snelheid, en vermijd je fouten en nodeloze handelingen. Specifiek op het gebied van workflow voor sign- en grootformaatbedrijven heeft Dataline een aantal belangrijke functies toegevoegd aan de workflow.

Zoals impositie, shape nesting en andere combinaties: MultiPress biedt de oplossing voor de indeling van verschillende (deel)orders op één drukvel. Dit gebeurt met behulp van de Workflower-software in de vertrouwde MultiPress-omgeving. Dankzij deze exacte orderberekeningen kan de orderbegeleider de opgemaakte bestanden meteen doorsturen naar RIP’s, printers of afwerkmachines, en dit zonder verdere tussenkomst van operators

Koppeling met Caldera PrimeCenter

Voor sign- en grootformaatbedrijven die hun productie nog verder automatiseren, heeft Dataline een gecertificeerde koppeling met PrimeCenter gerealiseerd. PrimeCenter, de prepress-workflow van Caldera en Zünd, laat toe om verschillende productie-queues van de verschillende productielijnen voor te bereiden en te voeden vanuit de prepress-workflow. Door de koppeling met MultiPress kunnen deze nu meteen vanuit de administratie en orderbegeleiding aangevuld worden. Dit laat bijvoorbeeld toe om e-commerce-orders rechtstreeks van het bestelportaal door te sturen naar de juiste productie zonder handmatige tussenkomst.

Vlotter betalingsverkeer

Door samenwerkingen met gecertificeerde partners breidt Dataline een aantal mogelijkheden in het betaalverkeer uit. Zoals betalen met QR- en andere barcodes en de mogelijkheid van elektronisch factureren.

CO2-calculatie in MultiPress

Het is nu ook mogelijk om met MultiPress de correcte berekening van de carbon footprint van elke offerte en printopdracht te maken en deze te verwerken. De MultiPress-berekening gebruikt de algemene uitstoot van de verschillende productieprocessen en combineert die met de specifieke uitstootgegevens van het gebruikte substraat én van het voorziene transport. Zo wordt de totale uitstoot berekend die je dan op offertes en orders kan toevoegen. Hiervoor ging Dataline een certified partnership aan met Dienstencentrum, een Nederlandse organisatie die expert is op het gebied van de CO2-regelgeving in Europa.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.