Signnieuws

Steinfort Glas in Franeker wil deeltijd WW invoeren voor alle 112 medewerkers. Het bedrijf kampt met een forse terugval in de orderstroom. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Steinfort Glas is een modern glasverwerkend bedrijf dat zich richt op de bewerking van vlakglas voor de bouw, meubelindustrie, interieurbouw, winkelinrichting en dergelijke. De huidige omzetdaling bedraagt circa 20 procent. Vooral winkeliers investeren fors minder in de modernisering van hun zaak, zo meldt Steinfort Glas in de Leeuwarder Courant.

Door nu gebruik te maken van de deeltijd WW hoeven geen medewerkers ontslagen te worden. "We kunnen onze vakmensen behouden voor het geval de markt weer aantrekt", aldus Steinfort directeur en aandeelhouder Jan Anjema. Uitkeringsinstantie UWV en de vakbonden zijn akkoord.

Anjema verwacht dat de werknemers gemiddeld één dag per week een WW-uitkering ontvangen. Op die dag krijgt het personeel scholing. Steinfort vult de uitkering van 70 procent aan tot 100 procent. Deeltijd WW geldt voor maximaal een half jaar.

Steinfort Glas kent een lange historie en is in 1919 opgericht door de familie Steinfort als verf- en glashandel. De onderneming heeft zich in de afgelopen eeuw ontwikkeld tot één van de toonaangevende glasbewerkers in Nederland. Lees het artikel over de printactiviteiten van deze firma in de meest recente ePaper.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.