Signnieuws

M&R toont op Fespa 2017 twee van zijn nieuwste producten, de Digital Squeegee en VictoryOne Hybrid.

M&R’s Digital Squeegee is een printer die is ontwikkeld voor korte runs op hoge snelheid met veel kleuren en waaraan hoge eisen worden gesteld. De printer is uitgerust met 21.248 nozzles in 8 industriële printkoppen die inktdruppels tot 30.000 keer per seconde kunnen afvuren.

M&R Digital Squeegee

 

Digitale bestanden

In minder dan 5 seconden kan de Digital Squeegee een afbeelding van 40,6 x 50,8 cm printen in een enkele heen-en-weer pass. In combinatie met een van M&R’s i-Image CTS (Computer-To-Screen) systemen elimineert deze printer bijna het digitale gedeelte van de pre-press setup. Wanneer de Digital Squeegee een digitaal bestand opslaat, stuurt deze een bestand voor een witte onderlaag naar de i-Image, waar de operator een raam kan genereren voor Tri-Loc’s Tri-Sync Registration Pallet. Tegelijkertijd genereert de Digital Squeegee een CMYK-bestand voor de digitale print, die in een map wordt opgeslagen totdat het tijd is om de opdracht te printen.

Inkten

Digital Squeegee kan op een breed scala aan stoffen printen, inclusief synthetische stoffen, en is compatibel met milieuvriendelijke zeefdrukinkten zoals HSA, urethaan of watergebaseerde inkten. De inkten kunnen worden gecured in een conventionele gasdroger.

Ovale zeefdrukmachine

M&R presenteert eveneens de nieuwe VictoryOne automatische ovale zeefdrukmachine met digitale printkop optie. Het betreft een machine met 22 stations en kan worden uitgebreid met steeds 6 stations, om een 28, 34, 40, 46, 52, 58 of 64-station configuratie te creëren.

Zeefdruk én digitaal

Alle – behalve de vier stations aan elk uiteinde van de machine – kunnen printkoppen ondersteunen, die in tegenovergestelde paren moeten worden geconfigureerd. Het betreft een hybride systeem dat zeefdruk – en daarmee bijvoorbeeld puff- en glitterinkten – en digitaal printen op textiel combineert.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.