Signnieuws

Een archeologisch monument dat wordt omgeven door een mysterie, de door brand verwoeste voormalige Zandbrinkermolen en een moderne achttien meter hoge silo van Wolfswinkel Mengvoeders. Het zijn de drie ingrediënten waarmee kunstenaar André Pielage en Iwaarden uit Barneveld aan de slag gingen. Het resultaat is het drieluik Revu, een fraaie verbeelding van het verleden.

Project Revu Iwaarden

Beeldend kunstenaar André Pielage kreeg van de agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee de vraag om voor deze heuvel met zijn raadselachtige geschiedenis een kunstwerk te maken. Pielage bedacht een drieluik, dat een weerzien is met het verleden: met het bouwwerk onder de grond, de voormalige Zandbrinkermolen als een luchtspiegeling en een zichtlijn tussen beide locaties. Iwaarden werd benaderd voor de uitvoering van het kunstwerk.

Luchtspiegeling

“Op de silo van Wolfswinkel Mengvoeders is nu een luchtspiegeling te zien van deze molen”, vertelt Mirjam Miedema van Iwaarden. Op het donkergrijze damwandprofiel van de silo zijn de contouren van de molen en bomen uitgevoerd in spiegelend plaatmateriaal, waarin de steeds veranderende lucht wordt weerspiegeld. “Het is een puzzel van bijna twaalfhonderd spiegelende stukjes, die door ons zijn bevestigd.”

Lees hier het volledige artikel (dat ook in Sign+ Magazine nr. 7-2021 staat):
Contouren in spiegelend plaatmateriaal

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.