Signnieuws

Drupa 2021 ingekort

Drupa heeft besloten de beurs voor 2021 te verkorten van elf naar negen dagen. De organisatie verwacht minder bezoekers vanwege beperkende corona-maatregelen en minder reisactiviteiten. De beurs begint volgens plan op 20 april 2021, maar eindigt op 28 april.

Foto’s: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Deze beslissing sluit aan bij de wensen van de partnerorganisatie VDMA en veel exposanten om de beurspresentatie efficiënter te maken en het bezoekersvolume doelgericht te concentreren.

Minder bezoekers

“Aangezien we er momenteel van uitgaan dat minder buitenlandse bezoekers naar drupa 2021 kunnen reizen, vinden we een verlaging van elf naar negen dagen zinvol om de bezoekersstromen efficiënter te sturen. Tegelijkertijd zorgt de duur van negen dagen ervoor dat draaiende machines nog steeds kunnen worden getoond, wat een uniek verkoopargument van drupa is”, legt drupa-president Claus Bolza-Schünemann uit. Ondanks enkele annuleringen die verband houden met de coronacrisis, verwacht drupa nog steeds meer dan 1.500 exposanten en een netto zaalruimte van meer dan 140.000 vierkante meter. Of ze dat gaan halen, is de vraag, nu al diverse grote namen zich hebben afgemeld en anderen aangeven minder vierkante meters te zullen vullen.

Drupa wordt ingekort van elf naar negen dagen.

Karakter

Om een professionele en veilige beurs te garanderen, heeft drupa niet alleen de algemene voorwaarden aangepast, maar vertrouwt het ook op een hygiëne- en infectiebeschermingsconcept dat voortdurend wordt aangepast aan de nieuwste corona-beschermingsregels en officiële vereisten.

Drupa-directeur Sabine Geldermann: “Het karakter van drupa zal in 2021 door de pandemie- en hygiënevoorschriften zeker anders zijn dan we gewend zijn, maar het zal een zeer belangrijke bijdrage blijven leveren aan het economisch herstel.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.