Signnieuws

Drupa 2021 als fysieke beurs is van de baan. Het event gaat van 20 tot en met 23 april verder als een virtuele editie. Na overleg met exposanten en partners heeft de organisatie hiertoe besloten.

Toen een fysieke beurs nog heel gewoon was.

drupa, een van ’s werelds toonaangevende vakbeurzen voor printtechnologieën, kiest in 2021 voor ‘virtual.drupa’, een vierdaags digitaal evenement. Het besluit is het gevolg van de maatregelen in de coronacrisis. De datum van ‘virtual.drupa’ (20 tot en met 23 april) valt in het tijdvak dat de fysieke beurs in 2021 was gepland.

Onzekerheid

Oorspronkelijk stond drupa juni 2020 in de agenda, maar moest door het coronavirus uitwijken naar april 2021. Overigens had drupa de beurs toen al verkort van elf naar negen dagen omdat de organisatie minder bezoekers verwachte vanwege de corona-maatregelen. Nu is een fysieke drupa in 2021 dus helemaal van de baan. De eerstvolgende drupa, in een vorm zoals we gewend zijn, staat pas weer voor 2024 in de agenda en wel van 28 mei tot en met 7 juni. 

“De pandemie heeft veel onzekerheid veroorzaakt bij exposanten en bezoekers over hun aanwezigheid op drupa 2021. Reis- en budgetbeperkingen hebben de situatie in de grafische industrie verder verergerd”, legt Erhard Wienkamp, COO van Messe Düsseldorf, uit. “We hebben deze beslissing genomen in overleg met onze partners, die er volledig achter staan.”

Virtua.drupa

Het drupa preview-platform, gelanceerd in oktober, geeft al een indruk hoe ‘virtual.drupa’ eruit zal komen te zien. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om zichzelf en hun innovaties virtueel te laten zien, maar ook om bestaande contacten te onderhouden en nieuwe te leggen via de matchmaking-functie. Bovendien zal het conferentieschema rond de vijf drupa-hotspots belangrijke stimulansen bieden en online kennisoverdracht mogelijk maken.

Andere beurzen

Ook EuroCIS (maart 2021) en de verpakkingsbeurs Interpack (25 februari t/m 3 maart 2021), waar altijd veel printgerelateerde exposanten aanwezig zijn, in Düsseldorf zijn vanwege de coronapandemie geannuleerd.

Koelnmesse besloot al eerder beurzen die tot eind februari gepland stonden van de beurskalender te schrappen. Dit betekent dat photokina tot nader order is opgeschort.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.