Signnieuws

Drupa, de grootste beurs voor de grafische industrie, is uitgesteld naar april 2021. Dit event stond dit jaar gepland voor 16-26 juni, maar Messe Düsseldorf acht het vanwege de ontwikkeling van het coronavirus onmogelijk de beurs te organiseren.

Met het besluit om drupa te verplaatsen naar 20 tot en met 30 april 2021, volgt de Messe Düsseldorf de aanbeveling van het crisisbeheerteam van de Duitse federale regering om rekening te houden met de principes van de Robert Koch Institute bij het beoordelen van het risico op grote gebeurtenissen. Op basis van deze aanbeveling en de recente aanzienlijke toename van het aantal mensen dat besmet is met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2), ook in Europa, heeft Messe Düsseldorf de situatie opnieuw beoordeeld. Daarnaast is er de algemene uitspraak van de stad Düsseldorf van 11 maart 2020, waarin grote evenementen met meer dan 1.000 deelnemers tegelijkertijd verboden zijn.

Voorzitter drupa eens

Claus Bolza-Schünemann, voorzitter van drupa, is het hier ook mee eens: “Een uitstel van drupa was onvermijdelijk na de laatste ontwikkelingen. De beslissing is dan ook terecht en verantwoord. Veel exposanten starten medio maart met de logistieke voorbereidingen – de aankondiging van het uitstel van vandaag stelt alle betrokkenen in staat om nu te reageren, opnieuw in te plannen en voor te bereiden op de datum van het evenement in april 2021.”

Oproep aan hotels

De hotelbranche in Düsseldorf geeft, via haar overkoepelende organisatie DEHOGA (Trade Association for the Hospitality Industry) ook een belangrijk signaal af: “We doen een beroep op onze leden en de hele branche om flexibel te zijn bij het omboeken van exposanten en bezoekers. Beurzen in Düsseldorf, zoals drupa, spelen een enorm belangrijke rol voor de stad, de hotellerie en de horeca. Het zou contraproductief zijn om in deze situatie geen goodwill te tonen.”

Interpack

De verpakkingsbeurs Interpack, die was gepland van 7 tot en met 13 mei 2020 en ook plaatsvindt in de Messe Düsseldorf, is eveneens uitgesteld. De nieuwe datum van dit event is van 25 februari tot en met 3 maart 2021.

Fespa Global Print Expo

Op 4 maart maakte Fespa bekend dat haar beurzen in Madrid – Fespa Global Print Expo, European Sign Expo en Sportswear Pro – zijn uitgesteld vanwege het coronavirus. Een nieuwe datum en locatie zouden zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. Met het verschuiven van drupa naar april 2021 wordt deze beslissing er niet makkelijker op. Niet voor niets gaat Fespa met haar beurzen in een ‘drupa-jaar’ in Zuid-Europa zitten.

Op de Fespa-kalender staat de volgende Fespa Global Print Expo geprogrammeerd van 18 tot en met 21 mei 2021 in München. Twee print georiënteerde beurzen binnen een maand in Duitsland betekent ongetwijfeld kannibalisme qua standhouders en bezoekers. Wordt vervolgd.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.