Signnieuws

Drytac Europe, fabrikant van zelfklevende materialen voor de print-, label- en industriële markt, legt op Fespa 2017 de nadruk op zijn ranges ReTac, SpotOn en ViziPrint Impress films.

Drytac ReTac

De ReTac range is geschikt voor murals, interieurdecoratie, retaildisplays, graphics voor beurzen, getextureerde labels et cetera. De ‘permanente peelable’ ReTac serie omvat: ReTac75 Matte, ReTac 75 Gloss, ReTac150 Gloss, en ReTac Textures.

ReTac

Het materiaal is geschikt om aan te brengen op de meest voorkomende indoor ondergronden, zoals geverfde muren, melamine, glas en substraten met een lage oppervlakte energie. ReTac is compatibel met (eco-)solvent-, UV- en latexprinttechnologie. Het heeft een brandwerendheidklasse 0, waardoor het toegepast kan worden in publieke ruimtes, denk aan vliegvelden, hotels en ziekenhuizen, die te maken hebben met strikte brandveiligheidsregels.

SpotOn

Drytac SpotOn

Daarnaast gaat de aandacht uit naar SpotOn film, geschikt voor korte termijn indoor toepassingen. De 100μ monomeer pvc film is printbaar met (eco-)solvent-, UV- en latexinkten, en verkrijgbaar in een helder matte, wit matte en wit glanzende versie. Dankzij het stippelpatroon van de lijm is de film eenvoudig en bubbelvrij aan te brengen op vlakke ondergronden. Tools zijn daarvoor niet nodig, zelfs geen rakel, aldus Drytac Europe.

Spot On is volgens de fabrikant ideaal voor POP-toepassingen, in retail signage, voor beurzen en kantoorinterieurs. De film is herpositioneerbaar en laat geen resten achter op het oppervlak na verwijdering.

ViziPrint Impress

ViziPrint Impress Clear UV film wordt eveneens getoond op Fespa in Hamburg. Dit betreft een pvc-vrije, 100% recyclebare 100 micron film die bestand is tegen slijtage en water. De film is geschikt voor zelfklevende toepassingen op gladde ondergronden, zoals glas.

ViziPrint Impress wordt droog aangebracht voor zowel indoor als korte termijn outdoortoepassingen. De film elimineert bubbels en is bestand tegen vocht. Het materiaal kan aan beide zijden worden beprint met UV-curende inkten en rekt niet.

Daarnaast kondigt Drytac aan nog een aantal nieuwe producten op de markt te brengen voor Fespa in mei.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.