Signnieuws

100procentZZP is een nieuw product dat direct duidelijkheid geeft of er volgens de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) wordt gewerkt. Hoewel de handhaving van de wet – voor niet kwaadwillenden – is uitgesteld, heerst er nog steeds onzekerheid onder zzp’ers en opdrachtgevers.

100procentZZP is een digitale tool die zzp’ers en opdrachtgevers direct duidelijkheid verschaft of er conform de regels wordt gewerkt. Ook geeft het systeem aan waar dat mogelijk nog niet het geval is. Dit biedt de ZZP’er de mogelijkheid om – eventueel samen met zijn opdrachtgever – tijdig bij te sturen mocht dat nodig zijn. 

Reactie PZO

Margreet Drijvers, directeur van platform zelfstandige ondernemers (PZO), ondersteunt 100procentZZP. “Het systeem biedt inzicht in de werkwijze van en voor de zzp’er. Bovendien zal de zzp’er professioneler gaan werken met dit systeem.” Het product is bij PZO opgenomen in hun voordeelpakket

Belastingdienst positief

SRA (netwerk van 370 accountantskantoren) heeft een convenant rond Horizontaal Toezicht (HT) afgesloten met de Belastingdienst. De essentie van HT is om ondernemers meer zekerheid te bieden. “Hoe zorgen we er met elkaar voor dat het meteen goed is, in plaats van achteraf te kijken of het niet fout is gegaan”, aldus de Belastingdienst.

Bestuurslid van SRA – fiscalist Jan Zweekhorst – heeft bovengenoemde oplossing, namens 100ProcentZZP, voorgelegd aan de Belastingdienst. De combinatie van het 100ProcentZZP systeem, het convenant HT en de kennis en controles door een fiscalist van de SRA sprak de Belastingdienst bijzonder aan. De Belastingdienst steunt op de kwaliteit en professionaliteit van de SRA.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.