Signnieuws

Klimaatverandering een gezicht geven, dat wil kunstenaar Barbara Dombrowski in samenwerking met Durst en Ilford bereiken.

Foto’s: Barbara Dombrowski.

Barbara Dombrowski werkt al tien jaar aan een wereldwijd fotokunstproject over klimaatverandering. Ze bezocht daarvoor vijf continenten en portretteerde de mensen die daar wonen in de landschappen. Dombrowski maakte hen ambassadeurs van hun continenten en klimaatzones. “Klimaatverandering bedreigt niet alleen plaatsen, maar ook mensen. Dit is het hoofdthema van het installatieproject Tropic Ice”, zegt ze.

SmartApp

De grootformaat afdrukken van dit fotokunstproject werden geproduceerd op Ilford-media voor musea en galerieën uit de Ilford Gallery-serie. Dombrowski fotografeerde in Tanzania, de Stille Zuidzee, de Gobi-woestijn, Zwitserse gletsjers en de Noordzee. Durst leverde de innovatieve software ‘Durst SmartApp’. De onderscheiden app maakt de visualisatie en positionering van een object binnen een oppervlak mogelijk. Bovendien is Durst van plan de ontwikkeling van een online winkel ‘Save the World’ te ondersteunen.

Foto’s: Barbara Dombrowski.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.