Signnieuws

Een van de focuspunten van Durst op Fespa is de Durst Water Technology – een lange-termijn strategie om een milieuvriendelijk alternatief voor UV-uithardende inkten te bieden. Durst lanceert op Fespa een printer met deze inkten.

Rho WT 250 HS-4C-Press (Medium)Uitgebreid onderzoek naar watergedragen inkten heeft geresulteerd in een nieuwe machine uitgerust met deze inkten, de Rho WT 250 HS voor rigide en flexibele media.

Rho WT 250 HS

De nieuwe Rho WT 250 HS combineert volgens Durst offsetkwaliteit met duurzaamheid. De nieuwe inkt is niet onderworpen aan specifieke etiketteringsvoorschriften met betrekking tot gezondheids- en milieurisico’s. Het combineert de voordelen van UV-reactieve moleculen (hechting, duurzaam, robuust) met watereigenschappen (reukloos, flexibel, low-migratie). De inkt is bovendien dunner dan UV-inkten.

Soft Signage

Soft signage is volgens Durst een van de groeigebieden in grootformaat printen. Ook het soft signage segment profiteert volgens Durst van de nieuwe watergedragen technologie en de ecologische oplossingen die het biedt. In dit kader presenteert Durst de Rhotex HS, bedoelt voor het printen van reclametextiel met geurvrije dispersie inkten,  met een productiesnelheid van 900m² per uur en een maximale printbreedte van 330 cm. En met de Rhotex 180 TR heeft Durst zijn portfolio met de dye sublimatie technologie uitgebreid. De Rhotex 180 TR heeft een productiesnelheid van 200 m² per uur en een maximale printbreedte van 1850 mm.

Rho 1312 AF-4C-Press (Medium)En verder

Andere printers die aandacht krijgen op de Durst-stand zijn de Kappa 320 industriële textielprinter en de Rho 1312 AF vlakbedprinter, met een nieuw ontworpen aanvoersysteem.

Durst, Hal 7, stand K10

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.