Signnieuws

Durst heeft een futuristisch nieuw hoofdkantoor en een Customer Experience Center geopend in Brixen, Noord-Italië. Volgens het bedrijf een keerpunt in de transformatie naar een geïntegreerde procesdienstverlener.

Het nieuwe hoofdkantoor en Customer Experience Center van Durst in Brixen.

Klanten, medewerkers en zakelijke partners waren onder de 1.000 gasten die de inauguratieceremonie bijwoonden van het ultramoderne gebouw. Sprekers waren onder andere CEO en mede-eigenaar Christoph Gamper, eigenaren Harald en Christof Oberrauch en de burgemeester van Brixen Peter Brunner. Ook Pedó en Juri Pobitzer van architecten Monovolume voerden het woord.

Iconisch ontwerp

Het iconische ontwerp voor een bedrijfsgebouw met een toren werd meer dan 50 jaar geleden voor het eerst gepresenteerd, maar nooit gerealiseerd. Architecten Monovolume zetten het oorspronkelijke concept voort en ontwierpen een vlakke, zwevende ‘vleugel’ met een toren van zes verdiepingen. De gepoedercoate metalen façade heeft 850 veelkleurige, heldere ramen die pixelachtig zijn gerangschikt. De gepixelde gevel van het nieuwe Durst-hoofdkantoor is ook een verwijzing naar de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf, aangezien Durst een wereldleider is in hoogwaardige printsystemen – van de verwerking van beeldgegevens en afdrukken tot de afwerking van het eindproduct.

Christoph Gamper

Durst heeft meer dan 700 mensen in dienst en meer dan 20 dochterondernemingen over de hele wereld. Haar geschiedenis gaat meer dan 80 jaar terug en is nauw verbonden met de familie Oberrauch, waarvan nu de derde generatie eigenaar is van het bedrijf. Het bestuur onderging onlangs een managementverandering; Christof Oberrauch gaf het roer over aan zijn zoon Harald Oberrauch. Tegelijkertijd werd Christoph Gamper benoemd tot CEO en hij heeft het nu een sterkere band met het bedrijf door gezamenlijk eigenaarschap.

Christoph Gamper nu CEO en mede-eigenaar van Durst.

In de toekomst zal Durst meer internationale klanten uitnodigen bij het Customer Experience Center, gevestigd in het hoofdkantoor van 5.700 vierkante meter. “Dit is een zeer trotse dag in de lange geschiedenis van Durst”, stelde Gamper. “Het gaat hier niet om uiterlijk, maar om het overbrengen van het idee naar de buitenwereld, het creëren van een beschermde ruimte voor innovatie, het samenbrengen van heel speciale mensen die zich hebben toegewijd aan een visie: iets nieuws creëren, om te inspireren en om altijd de volgende vraag te stellen.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.