Signnieuws

Twee van de nieuwe paradepaardjes van Durst zijn in Nederland geïnstalleerd. Een Durst Rho 1000L vlakbedprinter bij Probo/Sign in Dokkum en de Omega 1 hybride printer bij BührmannUbbens Sign & Display in Wormerveer.

Wie niet in de gelegenheid was om de fine art printkwaliteit van de Durst Omega 1 op Fespa in Hamburg te bekijken, kon deze week in Wormerveer terecht. Leverancier BührmannUbbens heeft drie speciale demodagen georganiseerd waarvoor, naast signmakers, commerciële print- en offsetbedrijven zijn uitgenodigd. “We denken dat we iets unieks in handen hebben”, verklaart System Salesmanager Jan Wolsing dit initiatief. “Durst-kwaliteit voor een schappelijke prijs, breed inzetbaar en ook nog hybride.” Afhankelijk van de opties geldt een prijs vanaf circa €120.000.

Printkwaliteit
Volgens Wolsing ligt de printkwaliteit van de UV-printer – dankzij een maximale resolutie van 1728 dpi en een enorm kleurengamma met de optionele toevoegingen van oranje en violet, grijs, licht magenta en licht cyaan – heel dicht bij offset. “Natuurlijk niet zo snel als offset, al is 35 vierkante meter per uur niet iets waarvoor je je hoeft te schamen, maar het scala aan materialen waarop je kunt printen is ongekend.” Van art paper, canvas en pvc-folies tot Forex, acrylaat en geborsteld aluminium.

De Omega 1 is een compacte machine die slechts 15 vierkante meter vloeroppervlak vraagt en gaat tot 160 cm printbreedte. Dit instapmodel gaat het 75-jarige Durst louter via wederverkopers in de markt zetten.

Probo/Sign
Op Fespa stond ook de nieuwe Durst Rho 1000L. Deze continuous UV-inkjetprinter ging vanuit Hamburg linea recta naar Probo/Sign in Dokkum. Ter vervanging van de 3M 2500UV printer. Met deze investering van meer dan een miljoen euro heeft dit grootformaat printbedrijf een echt productiebeest, tot maximaal 250 cm printbreedte, in huis gehaald.

Volautomatisch
Dankzij de volautomatische doorvoer van materialen is de lengte theoretisch onbeperkt en gaat bij het wisselen van plaatmaterialen geen tijd verloren. Volgens Probo/Sign kan hiermee een productie van 600 m2 per uur worden gehaald en het bedrijf kondigt dan ook snelle levertijden aan. De Quadro Array koptechnologie gaat tot 600 dpi.

De Nordic Swan ecolabel inkten hechten goed op bijna alle materialen. Naast fullcolour kan de machine bij Probo/Sign ook wit (onder en over) en zowel glanzend als mat printen. De verwachting is dat de machine in week 23 de eerste productie in Dokkum gaat draaien

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.