Signnieuws

Van_StraatenVisuele communicatiespecialist Van Straaten in Boesingheliede is de nieuwe eigenaar een Durst Rhotex 500. Een wereldprimeur. Deze printer is door Durst, in nauwe samenspraak met Van Straaten, ontwikkeld en geschikt voor textielsublimatie van 5 meter.

Deze nieuwe printer is de eerste sublimatieprinter in de wereld die een dergelijk groot formaat textiel kan printen. Bestaande sublimatieprinters kunnen een lengte van maximaal 3,2 meter aan. Nu wordt het mogelijk om zeer grote doeken naadloos te bedrukken volgens de sublimatietechniek, wat een indrukwekkender resultaat oplevert. Daarnaast heeft sublimatieprinten op extra groot formaat duurzaamheidsvoordelen.

Durst_Rhotex_500_bij _Van _StraatenSamenwerking

Van Straaten en Durst hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt aan de ontwikkeling van de grootste sublimatieprinter ter wereld. De samenwerking komt voort uit de wens van Van Straaten om op een nog groter formaat te kunnen printen volgens de sublimatietechniek. De printer wordt geïntroduceerd op Fespa Digital 2016, de vakbeurs die van 8 t/m 11 maart in de RAI Amsterdam wordt gehouden. Een tweede exemplaar is de afgelopen weken geïnstalleerd en getest in de 6.500 vierkante meter grote productiehallen van Van Straaten bij Schiphol Airport.

Strak en duurzaam

Met sublimatieprint gaan hittegevoelige inkten direct een verbinding aan met het oppervlakte van het textiel. De inkt vermengt zich met het materiaal. Dit komt de kwaliteit ten goede, omdat je geen ‘dot patterns’ ziet. Een ander voordeel is dat de print niet snel vervaagt of beschadigd raakt. Ook zijn de prints geheel geurloos. Sublimatieprinten wint daarom aan populariteit. Maar met een maximale breedte van 3,2 meter vormde het formaat van de sublimatieprinters tot voor kort een beperking. Terwijl de markt vraagt om steeds grotere en indrukwekkendere visuele middelen.

Beperking opgeheven

Met de introductie van de Rhotex 500 wordt deze beperking opgeheven. Grotere stukken textiel, zoals theaterdoeken, wanddoeken of gordijnen, kunnen nu aan één stuk geprint worden, zonder naden. Het eindresultaat is dus veel strakker dan voorheen mogelijk was bij prints van een dergelijk formaat.

Naast het formaat, is duurzaamheid een belangrijk pluspunt van de printer. De textielsoorten die Van Straaten inzet voor sublimatieprint zijn Reach-gecertificeerd en vrij van zware metalen en pvc. Er worden op watergebaseerde inkten gebruikt. Ook kan gesublimeerd textiel zonder schade worden opgevouwen. Vouwen scheelt veel volume ten opzichte van oprollen waardoor verpakken, vervoeren en opslaan efficiënter en duurzamer is.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.