Signnieuws

Duurzaamheid is een belangrijk sub-thema op Sign & Print Expo in Gorinchem. Dit wordt vormgegeven met de ‘Sustainability Design Suite’ van ELS Nederland en het kenniscongres Print Sustainability 2.0 op woensdag 27 maart.

Bijna de helft van de Nederlanders beaamt het belang dat duurzame of maatschappelijk verantwoordelijke aspecten een belangrijke rol spelen bij de aanschaf van producten en diensten. De duurzaamheidtrends spelen in visuele communicatie ook een steeds belangrijkere rol. Wat zijn de (inter)nationale duurzaamheidtrends in de communicatie-industrie én hoe speelt de grafimedia- en signindustrie in op deze trends? Hoe duurzaam is papier als drager van de gedrukte boodschap?

‘Sustainability Design Suite’

Vind antwoord op deze en andere vraagstukken bij de ‘Sustainability Design Suite’ van ELS Nederland én doe nieuwe kennis op tijdens het kenniscongres Print Sustainability 2.0 op woensdag 27 maart in het Expo Theater van Sign & Print Expo in Gorinchem.

Het belang van duurzaamheid neemt ook in marketing en media sterk toe. Steeds vaker nemen corporate bedrijven duurzaamheidscriteria op in hun briefings naar bureaus. Eind verleden jaar is een internationale ‘Sustainability Design Standard’ voor gedrukte communicatie in de Nederland geïntroduceerd door ELS Nederland.

ELS Nederland is ervan overtuigd dat duurzaamheid bij de creatieve industrie begint. Het Eco Label Design Standard (ELS) Print Media is hiervoor hét instrument om de milieu-impact van Print Media te meten en te duiden. Denk jij dat je ‘duurzaam’ bezig bent? Kom langs in de Sustainability Design Suite en bekijk de indrukwekkende case die hier wordt uitgelicht.

Congres Print Sustainability 2.0

Wat betekenen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid voor marketeers, brand owners, grafische ontwerpers en reclamebureaus? Een aantal experts uit diverse vakgebieden beantwoorden deze vraag op het kenniscongres ‘Print sustainability 2.0’ tijdens de Sign & Print Expo 2019 op woensdag 27 maart 2019 in Gorinchem. Nadien kunnen belangstellenden op de ELS Sustainability Design Suite (Stand F141) toelichting krijgen aan de hand van interessante case studies.

Kennisprogramma

Marga Hoek.

Het programma trapt direct af met een keynote sessie van Marga Hoek, auteur van The Trillion Dollar Shift (Axiom Business Book Award Gold Medal Winner 2018). Hoek weet als geen ander de verschillende werelden te verbinden en de omslag naar een duurzame economie en samenleving te versnellen.

Erik Kessels.

Erik Kessels, Internationaal Art Director van onder meer de Greenpeace campagne ‘NIKS’, gaat het hebben over de duurzame merken die vragen om onconventionele prikkels. De internationale sessie van de dag komt van Tuuli Sauren, International Art Director, Design Thinker en Strategist die zich sinds 2008 internationaal inzet voor klimaatveranderingen. Erik Timmermans, Art Director en Voorzitter ELS Print Media, presenteert het instrument om de milieu-impact van print media te meten en te duiden. Hein van Tuijl, directeur EPEA Nederland geeft een uiteenzetting van ‘gezond drukwerk’. Rob Wilders, Managing Partner van HPMG, sluit de dag af waarin hij ingaat op de toekomst van duurzame campagnes op papier.

Openingstijden Sign & Print Expo 2019
Sign & Print Expo is op 26, 27 en 28 maart 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Op 26 en 27 maart is de vakbeurs geopend van 13.00 tot 21.00 uur en op 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.signprintexpo.nl.
Bezoekers kunnen zich online (gratis) aanmelden voor de beurs. Gebruik de code: 71943004

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.