Signnieuws

Woensdagavond 16 december heeft Steven de Jong, regisseur van het filmepos De Hel van '63, uit handen van DVC-directeur Robert-Jan Hageman het eerste exemplaar ontvangen van een speciale Elfstedenvlag.

De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) is een van de hoofdsponsors van de film van De Jong die de legendarische tocht van 1963 (de 12de editie) doet herleven. De Elfstedenvlag is gemaakt met het oog op een mogelijke 16de editie van de tocht.

Het idee om de vlag te ontwerpen en produceren, ontstond tijdens de druk bezochte Koninklijke première van De Hel van '63, op 13 december in Leeuwarden, in aanwezigheid van schaatsliefhebber ZKH Prins Willem Alexander.

‘Het zekere voor het onzekere'
Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC: "Speciaal voor de feestelijke première in het WTC Expo in Leeuwarden, hebben wij een reeks doeken ontworpen en gemaakt die de sfeer van het Friese schaatsfeest weerspiegelen. Na afloop van de première bleek hiervoor buitengewoon veel belangstelling te bestaan. Om die reden, in combinatie met toenemende geluiden die wijzen op een strenge winter, hebben wij besloten het zekere voor het onzekere te nemen. Of de ‘Tocht der Tochten' nu wel of niet wordt verreden, DVC is klaar om per direct vlaggen te leveren."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.