Signnieuws

Dvd over OPS

De landelijke Vereniging Organo Psycho Syndroom (OPS) brengt een voorlichtingsfilm op de markt over deze chronische ziekte/handicap die ontstaat doordat organische oplosmiddelen het centrale zenuwstelsel aantasten. Ook signmakers en zeefdrukkers die veel worden blootgesteld aan oplosmiddelen in inkten behoren tot de risicogroep.

In de film worden alle aspecten van OPS (in de volksmond ook wel schildersziekte genoemd) en de mogelijkheden tot preventie in beeld gebracht. De dvd is verkrijgbaar via het secretariaat van de vereniging (tel. 0519-589785).

De meest voorkomende klachten van mensen met OPS zijn: concentratieproblemen, vergeetachtigheid, geïrriteerdheid, geestelijke en/of lichamelijke ouderdomsverschijnselen op jonge leeftijd, ernstige vermoeidheid, zware hoofdpijnen, depressies, persoonlijkheidsstoornissen, agressiviteit, duizelingen, slaapstoornissen, pijnen in maag, borst en ledematen, impotentie en onvruchtbaarheid, kortademigheid en gebrek aan eetlust, uitval van spierfuncties en gewrichtsklachten. De vereniging heeft ten doel het behartigen van de belangen van oplosmiddelen- en bestrijdingsmiddelen-slachtoffers en het trachten te voorkomen dat er nieuwe slachtoffers bijkomen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.